Connect with us

Ştiri din Sălaj

Fiii satului Lemniu, aşteptaţi la Sărbătoarea Rusaliilor


Mare sărbătoare mare, duminică, în micuţul dar primitorul sat din comuna Letca, cu ocazia celei de a şaisprezecea ediţii a evenimentului cultural şi sportiv “Sărbătoarea Rusaliilor”, la care sunt aşteptaţi sute de oameni de pe Valea Someşului, dar şi din judeţe vecine precum Maramureş şi Cluj sau chiar din afara graniţelor


A devenit deja tradiţie ca fiii satului Lemniu să se reîntâlnească, măcar o dată pe an, în ziua de Rusalii.

Cu mic cu mare, locuitorii micuţei localităţi din comuna Letca se vor bucura duminică de o zi specială, odată cu ediţia a XVII-a a evenimentului “Sărbătoarea Rusaliilor”.

Cu această ocazie, sute de oameni – unii veniţi chiar din străinătate – se vor întâlni în centrul satului, acolo unde vor avea loc diferite activităţi culturale şi sportive.

În plan sportiv, se vor desfăşura şi două competiţii deja tradiţionale, Cupa “Rusaliilor” la minifotbal şi la volei.

La fel ca şi la celelalte ediţii, la start se vor alinia şi echipe din alte localităţi, chiar şi din afara Sălajului.

Dorel Man – primarul comunei de pe Someş  spune că la întrecerile sportive se vor afla şi echipe din judeţele Maramureş (Târgu Lăpuş, Strâmbu-Băiuţ) şi Cluj, iar la ora 13.00 se va auzi primul fluier.

Competiţia de minifotbal va avea loc în curtea Şcolii Gimnaziale “Vasile Avram” Lemniu, iar cea de volei pe modernul teren de volei amplasat lângă Restaurantul “La Tanti Vichy”.

Mai apoi, de la ora 17.00, iubitorii de muzică populară sunt aşteptaţi la un spectacol folcloric, la care şi-au anunţat prezenţa mai mulţi interpreţi cunoscuţi, ce au colaborări cu Hora TV.

Evenimentul va fi prefaţat de un moment  folcloric pregătit de fiii satului Lemniu, în care solista Patricia Moldovan – o fiică a satului ce activează în cadrul Ansamblului “Transilvania” din Baia Mare, va urca pe scenă unde vrea să încânte publicul.

Spre seară, de la ora 21.30, va avea loc şi o discotecă în aer liber, unde cei prezenţi vor putea dansa şi gusta din toate stilurile de muzică.

Să mai spunem că evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local, împreună cu Asociaţia “Fiii Satului Lemniu”.

Amănunte pe acest subiet puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 12 iunie, împreuă cu Sportul Sălăjean.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj