Connect with us

Ştiri din Sălaj

Comuna Zimbor îmbracă straie de sărbătoare


La finalul săptămânii în Parcul Central din centrul comunal  va avea loc ediţia a XXI-a a evenimentului “Zilele Comunei Zimbor – Fiii Satului”, prilej cu care localnicii, dar nu numai, sunt aşteptaţi să participe la un spectacol de muzică populară


Comuna Zimbor este situată în partea de sud est a judeţului Sălaj, pe Drumul European E 81, la 28 de kilometri de municipiul Zalău.

În comună, localnicii se bazează în mare parte pe agricultură, dar şi pe creşterea animalelor, iar duminca, aceştia se pot bucura de activitatea echipei de fotbal, Rapid Zimbor – formaţie ce reprezintă comuna cu succes în Seria EST din Liga a V-a Sălaj.

Totuşi, măcar o dată pe an, oamenii au nevoie să iasă din cotidian şi, pentru câteva ore, să se bucure împreună toţi locuitorii comunei Zimbor.

Această ocazie este de fiecare dată în Duminica Rusaliilor, când Primăria împreună cu Consiliul Local organizează evenimentul “Zilele Comunei Zimbor – Fiii Satului”.

Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor a anunţat că duminică, 16 iunie va avea loc un spectacol deosebit, la care sunt aşteptaţi să participe toţi fiii satului pentru a se bucura de un concert de muzică populară şi nu numai.

În fiecare an, conform primarului comunei, la acest eveniment participă peste 600 de persoane, atât din comună, cât şi din comunele învecinate şi chiar persoane din judeţul Cluj.

În acest an, evenimentul a ajuns la ediţia cu numărul XXI şi ca de fiecare dată se bucură de intrerpreţi de renume din domeniul folcloric.

În anii trecuţi, pe scena amplasată în Parcul Central din Zimbor au urcat solişti importanţi precum Traian şi Valeria Ilea sau Vasile Coca.

Şi de această dată, publicul prezent la spectacol se va putea delecta cu câtece populare ale interpreţilor Adriana Irimieş, Felix Gălan, Ancuţa Bălăjel, Marius Păcurar sau Denisa Rolnic.

Pe scena din Parcul Central vor urca şi componenţii Ansamblului Folcloric “Someşul” din Jibou pentru o demonstraţie de dans.

Cei care doresc să participe la acest eveniment au ocazia să deguste fel şi fel de mâncăruri tradiţionale sau să se răcorească cu lichide reci pe care le pot găsi la tarabele din zonă, în timp ce copiii se pot bucura de trambulinele ce vor fi amplasate în parc.

Evenimentul va avea loc duminică, 16 iunie, începând cu ora 15.00.

“O să fie un spectacol folcloric în centrul comunal Aşteptăm lumea să vină în număr cât mai mare, atât la sărbătoarea comunei, cât şi pentru a susţine echipa de fotbal. Toată lumea e binevenită, indiferent că sunt din comună sau din apropiere. De obicei vin peste 600 de oameni la această sărbătoare şi în trecut veneau şi oameni din judeţul Cluj”, ne-a declarat primarul Gabriel Mureşan.

În final, să mai spunem că la “Zilele Comunei Zimbor – Fiii Satului” va avea loc şi un moment mai special, iar pe scenă va urca Ionela Simea, un tânăr talent al comunei Zimbor, elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială din Zimbor.

Amănunte pe acest subiet puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 12 iunie, împreuă cu Sportul Sălăjean.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj