Connect with us

FOTBAL

Juniorii de la Barcău Nuşfalău au ratat calificarea la turneul semifinal


După ce a fost învinsă cu 4 – 2 în meciul tur de Sporting Apahida, campioana Sălajului a câştigat meciul retur de la Nuşfalău, dar victoria cu scorul de 2 – 1 a fost insuficientă, iar CS Barcău a fost eliminată prematur din competiţie


În acest sezon, CS Barcău a avut planuri măreţe cu juniorii, iar după transferurile din iarnă, sălăjenii sperau să ajungă în fazele finale ale campionatului judeţean U 19.

Elevii lui Adrian Damian şi Rudolf Stanciu au câştigat la pas întrecerea judeţeană şi au obţinut al 10-lea titlu din ultimii 12 ani, dar în etapa interjudeţeană au dat peste un adversar incomod, este vorba de campioana Clujului – Sporting Apahida.

Manşa tur a barajului a avut loc joia trecută, la Floreşti, pe un teren sintetic, unde CS Barcău Nuşfalău a ţinut piept adversarului, reuşind să revină pe tabelă după ce clujenii au deschis scorul. Eduard Trinka a egalat pentru campioana Sălajului, care din finalul primei reprize a trebuit să joace în 10 oameni, fiind eliminat portarul Paul Cosma.

Între buturi a intrat  Doru Popovici – un jucător de câmp – care nu a putut interveni la penalty-ul din finalul primei reprize, astfel că la vestiare s-a intrat cu 2 – 1. Sporting Apahida a început bine şi repriza secundă, când şi-a mărit avantajul de pe tabelă, dar sălăjenii nu au renunţat şi au revenit în joc prin golul marcat din penalty de Florin Pop.

Până la urmă şi o înfrângere cu 3 – 2 nu însemna un rezultat rău în perspectiva jocului retur de la Nuşfalău, dar în prelungiri, gazdele au primit gratuit o lovitură de la 11 m din partea “centralului” Laurenţiu Ciuchiţă din Oradea.

Practic, la o aruncare de la margine, mingea a ajuns în careul celor de la Nuşfalău, un jucător al celor de la CS Barcău a degajat balonul, însă după câteva secunde, arbitrul a arătat punctul cu var,  pe motiv că ar fi avut loc un conflict în interiorul careului! Cei de la Apahida au profitat de acest cadou şi au marcat pentru 4 – 2, scor cu care s-a şi încheiat manşa tur.

Victorie cu gust amar în retur, după ce CS Barcău a avut 2 – 0!

Deşi au pornit cu un handicap de două goluri, juniorii de la CS Barcău încă au crezut în calificare şi în meciul retur au început foarte bine. Încă din minutul 10, Paul Şanta a deschis scorul, iar în prima jumătate de oră a mai marcat şi Raul Vetişan pentru 2 – 0 cu un şut foarte bun.

La acest scor, campioana Sălajului era calificată la turneul semifinal, însă Sporting Apahida nu a renunţat la luptă şi înainte de pauză a redus din diferenţă, profitând de o greşeală în defensiva adversă.

În partea secundă, căldura şi-a pus amprenta asupra jocului ambelor echipe, dar ocazii au mai fost la ambele porţi, CS Barcău având şi o bară prin Paul Şanta. S-a terminat 2 – 1, iar această victorie a fost una cu gust amar pentru CS Barcău Nuşfalău, după ce elevii lui Adrian Damian şi Rudolf Stanciu au ratat calificarea la turneul semifinal.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 12 iunie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL