Connect with us

ATLETISM

Aur la Internaţionalele României pentru zălăuanul Robert Parge


Zălăuanul Robert Parge domină de mai bine de doi ani în mod autoritar proba de 400 de metri în cadrul  competițiilor interne dar cu toate acestea este ignorat total de reprezentanții cluburilor de profil din județ. După legitimarea la CSU Cluj-Napoca a urmat semnarea unui contract de dublă legitimare cu CSM Timișoara deoarece conducătorii cluburilor din județ nu știu să aprecieze valoarea sportivilor locali


Stadionul ”Cluj Arena” a fost la finalul săptămânii trecute gazda celei de-a 64-a ediţii a Campionatelor Internaţionale ale României la atletism, competiţie ce a adunat la startul întrecerilor 271 de sportivi din 14 ţări, din care 113 în cadrul întrecerilor feminine şi 158 în cele masculine.

Pe vremea când Petre Seutea era încadrat ca şi antrenor la Clubul Sportiv Municipal Zalău, judeţul Sălaj era foarte bine reprezentat la competiţia atletică şi de fiecare data sportivii zălăuani se întoarceau acasă cu medalii. Din păcate, odată cu înlăturarea lui, numărul sportivilor care au ajuns să ne reprezinte la prestigioasa competiţie a fost în continuă scădere, iar anul acesta nu am fost reprezentaţi de niciun atlet.

La startul întrecerilor s-au aflat totuşi doi sportivi sălăjeni: Robert Parge şi Sarkany Rachel, dar amândoi au reprezentat Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, Robert Parge nu a dezamăgit şi şi-a atins principalul obiectiv, acela de a câştiga medalia de aur în proba de 400 de metri. Cu o performanţă de 47 de secunde şi 17 sutimi, Robert a fost cel mai rapid alergător al turului de pistă, iar următorii sportivi care s-au clasat pe podiumul de premiere au fost Cristian Radu de la CSM Ploieşti (47’’42.), respectiv Oren Sinan din Turcia (47’’55.)

Chiar dacă performanţa nu este una super spectaculoasă, Robert s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut mai ales datorită faptului că a fost prima cursă oficială din acest sezon.

Pentru tânărul atlet antrenat de Vasile Boboş urmează la finalul acestei săptămâni o nouă competiţie importantă, Campionatul Naţional de Tineret (sportivi sub 23 de ani), competiţie la care va alerga atât în cursa de 400 de metri cât şi în cea de 200 de metri.

Sarkany Rachel a X-a la 100 de metri

Fosta atletă a Liceului Sportiv ”Avram Iancu” din Zalău, Sarkany Rachel, nu a reuşit o performanţă foarte bună în cadrul ”Internaţionalelor” dar este într-o creştere de formă după o perioadă mai puţin prolifică pentru ea.

Cu un rezultat de 12 secunde şi 50 de sutimi, sportiva antrenată la Cluj-Napoca de prof. Vasile Bogdan a reuşit să se claseze a IV-a  la 100 de metri în clasamentul neoficial al categoriei de vârstă tineret (sub 23 de ani) ceea ce îi permite sportivei sălăjene să spere la o clasare cât mai bună la ediţia din acest an a naţionalelor de tineret.

La Internaționalele României ”a căzut” și un record național

Să menţionăm faptul că, cele mai bune trei performanţe din cadrul ediţiei din acest an a Campionatelor Internaţionale ale României au fost răsplătite de către Federaţia Română de Atletism cu premii în bani. Conform tabelei internaţionale de punctaj, cea mai bună performanţă a competiţiei a fost obţinută de Florentina Costina Iusco (lungime), urmată de Rareş Andrei Toader (greutate), respectiv Alexandru Mihăiţă Novac (suliţă).

În cadrul Internaţionalelor de la Cluj-Napoca a fost corectat şi un record naţional de tineret. Cu o performanţă de 20 de metri şi 60 de centimetri, Rareş Andrei Toader şi-a doborât propriul record, (20,32), stabilit la Ostrava în data de 20 mai 2016.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM