Connect with us

HANDBAL

“U” Cluj şi CSM Slatina au rămas în Liga Naţională


Cele două formaţii s-au clasat pe primele două locuri la turneul de baraj de la Cisnădie, unde au mai participat Dacia Mioveni şi CSM Tg. Mureş


Componenţa finală a Ligii Naţionale din sezonul 2019 – 2020 se cunoaşte în totalitate, după ce s-au aflat şi ultimele două necunoscute. Universitatea Cluj şi CSM Slatina au rămas în Liga Naţională, după barajul care a avut loc la Cisnădie.

Cele două grupări din prima ligă au fost favorite certe, însă la turneul de baraj au avut unele emoţii. Mai ales Universitatea Cluj, care în primul joc a obţinut doar o remiză cu Dacia Mioveni, scor 23 – 23.

În al doilea joc, clujencele s-au impus de o manieră categorică cu CSM Tg. Mureş, la o diferenţă de nouă goluri, după care Universitatea a câştigat şi ultima partidă cu CSM Slatina. Înaintea jocului, gruparea din Slatina avea asigurată menţinerea în Liga Naţională, după ce a trecut de CSM Tg. Mureş şi Dacia Mioveni.

Astfel, Universitatea Cluj şi CSM Slatina continuă în Liga Naţională, acolo unde au mai promovat Rapid Bucureşti şi HCM Slobozia. Nou campionat din Liga Naţională va începe pe data de 31 august şi va avea la start tot 14 echipe.

În 2019 vor avea loc 11 etape, iar întrecerea internă se va întrerupe pe data de 13 noiembrie. Aceasta, având în vedere că Naţionala României va participa la Campionatul Mondial din Japonia, care are loc în perioada 26 noiembrie – 10 decembrie.

Turul se va relua pe 8 ianuarie, cu etapa a XII-a, în timp ce ultima rundă a turului are loc pe 11 ianuarie. Returul va începe pe 25 ianuarie şi se va termina pe 20 mai, când are loc ultima rundă.

Echipele clasate pe locurile 13 şi 14 vor retrograda în Divizia A, iar ocupantele locurilor 11 şi 12 vor participa la barajul pentru menţinere/retrogradare alături de ocupantele locurilor 3 şi 4 de la turneul final al Diviziei A.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL