Connect with us

ATLETISM

La 81 de ani, Petru Bologa a alergat 10 km pentru o medalie la Naţionale


Polisportivul de la CSM Zalău a reuşit să cucerească medalia de argint la Campionatul Naţional de Marş şi Alergare pe Şosea, la capătul unei curse infernale. Sălăjeanul nostru a fost învins doar de bunul său prieten Hekco Iosif, cu care împarte o prietenie şi o rivalitate la competiţii încă din anul 1951


De nenumărate ori am spus şi o voi repeta că Petru Bologa, dar şi Rodica Prodan sunt adevărate exemple pentru copiii din ziua de azi.

La vârste înaintate, cei doi participă în competiţii de atletism de cel mai înalt nivel şi o fac cu succes. Ultimul concurs la care cei doi au luat startul a avut loc chiar la finalul săptămânii trecute, în judeţul Maramureş.

Asociaţia Club Sportiv Şcolar Alergări, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Tăuţii Măgherăuş au organizat Campionatul Naţional de Marş şi Alergare pe Şosea, în orăşelul maramureşean. Competiţia s-a desfăşurat sâmbătă, 1 iunie şi a propus mai multe probe la diferite categorii de vârstă.

La start, s-au aflat şi cei doi sălăjeni. Rodica Prodan a participat la categoria de vârstă +65 de ani, în timp ce Petru Bologa s-a înscris la categoria lui, +80 de ani. Ambii sălăjenii s-au dus plini de ambiţie la această competiţie şi s-au înscris la proba de 10 kilometri!

Organizatorii au propus un traseu frumos prin parc şi pe şosea. Concurenţii aveau de făcut de patru ori un traseu de 2,5 kilometri pentru a ajunge la finish. Pare mult, când te gândeşti că la vârste destul de înaintate ai de alergat 10 kilometri. Nu şi pentru cei doi sălăjeni…

Atât Rodica Prodan care în acest an va împlini 70 de ani, cât şi Petru Bologa la 81 de ani au reuşit să termine cursa şi mai mult de atât, s-au ales şi cu medalii de argint, având în vedere că amândoi au terminat pe locul 2.

În timpul cursei de la +80 de ani a avut loc şi un moment mai special, iar cei mai tineri care au terminat cursa, i-au însoţit pe Petru Bologa şi pe Hecko Iosif – unul dintre organizatori şi câştigătorul categoriei +80 de ani, pe ultima jumătate a traseului.

“Mi-am dorit foarte mult să termin cursa. Vin după o perioadă mai grea în care nu am avut parte de concursuri şi mă bucur foarte mult că am reuşit să termin competiţia. Foarte fain a fost faptul că în ultimele două ture, cei care au terminat cursa, din simpatie pentru mine şi Hecko au alergat cu noi. Fiecare aveau steagurile României şi au alergat 5 km în plus cu noi. A fost ceva fantastic”, ne-a spus Petru Bologa.

Interesant este faptul că Hecko Iosif şi Petru Bologa împart o prietenie şi o rivalitate în sport încă din anul 1951 când s-au întâlnit la o competiţie din Sighetu Marmaţiei. Cu toate acestea, sălăjeanul nu a reuşit niciodată să-l învingă.

“Este mai bun decât mine şi el asta face. Eu mai fac şi tenis şi pentru mine este important că am terminat cursa”, ne-a mai spus Petru Bologa.

La 81 de ani, sălăjeanul are o formă fizică de invidiat şi după ce sâmbătă a participat la Campionatul Naţional de Marş şi Alergare pe Şosea, luni seara, Petru Bologa s-a deplasat în capitală, acolo unde participă în aceste zile la Cupa Altius la tenis de câmp.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM