Connect with us

DIVIZIA A1

Un jucător din Divizia A1 renunţă la volei din cauza unei oferte jenante!


“Salariul minim pe economie este cea mai bună ofertă pe care am primit-o de la o echipă din Divizia A1”,  a spus zălăuanul Mihai Criste, care ultima dată a evoluat pentru “U” Cluj


Voleiul românesc la nivel de cluburi este într-o situaţie delicată. Sau cel puţin aşa a fost în sezonul recent încheiat, în care la feminin au mai rămas 8 echipe, în timp ce la masculin au terminat competiţia 10 echipe, după ce Tricolorul Ploieşti s-a retras înainte de startul campionatului, iar VCM Piatra Neamţ a abandonat pe parcurs.

În ciuda acestui nivel sunt unele echipe la care se investeşte masiv, gen Arcada Galaţi sau Volei Municipal Zalău. Cele două grupări s-au şi bătut la titlu şi au avut în componenţă o serie de jucători valoroşi, chiar şi din străinătate.

Însă, între cele două grupări este o diferenţă, deoarece la Galaţi, banii au venit în mare parte din mediul privat, în timp ce la Volei Municipal Zalău, Primăria şi Consiliul Local au alocat un buget de 35 de miliarde lei vechi!

În rândul echipelor aşa de înstărite ar mai fi SCMU Craiova, medaliata cu bronz, dar în rest, celelalte participante în competiţie nu au beneficiat de o susţinere financiară atât de generoasă.

Au fost şi situaţii extreme la unele echipe, iar unii jucători abia că au reuşit să se întreţină cu salariul pe care l-au avut. Dacă la Volei Muncipal Zalău au fost mai mulţi jucători a căror salarii pe lună au depăşit lejer 3.000 de euro, sunt şi voleibalişti care tot în aceeaşi ligă au câştigat un salariu de “doi bani”.

Cam în această situaţie se află un voleibalist zălăuan. Este vorba de Mihai Criste, cel care de aproape 7 ani a fost în loturile unor grupări din Divizia A1. Zălăuanul a jucat pentru Steaua Bucureşti, apoi la VCM Piatra Neamţ, iar în ultimele 5 luni a fost la Universitatea Cluj.

Aflat la final de contract cu gruparea de pe Someş, Mihai Criste şi-ar fi dorit să continue la o echipă de primă ligă, dar a primit o ofertă jenantă din partea unei grupări din Divizia A1: salariul minim pe economie!

“Fără să exagerez, salariul minim pe economie este cea mai bună ofertă pe care am primit-o de la o echipă de primă ligă. Sunt liber de contract, dar în aceste condiţii nu mai continui, fiindcă trebuie să trăiesc. Este inadmisibil ca în România să vină atât de mulţi jucători străini, pe mii de euro, iar jucătorii români pleacă prin străinătate sau renunţă la volei.  În sport trebuie să fie perspective, dar cu siguranţă în volei nu există. Sunt mulţi jucători români care au făcut performanţă, dar acum nu îşi au locul în acest campionat din cauza unor voleibalişti străini”, ne-a declarat dezamăgit Mihai Criste.

La 23 de ani, Criste este decis să renunţe la volei şi speră să îşi clădească viitorul într-un alt domeniu.

“Au fost 13 ani în care am învăţat multe. Au fost urcuşuri şi coborâşuri, dar sunt mândru de toţi oamenii pe care i-am întâlnit. Câteodată este bine să şti să te opreşti cu capul sus”, a mai spus zălăuanul.

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1