Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO. Salbă de medalii pentru karateka de la CS Dani San la Mondiale


Sportivii pregătiţi de Dan Lucian Chiş au avut o prestaţie de excepţie la Mondialele din Bucureşti, acolo undeau cucerit nu mai puţin de 21 de medalii. Cele mai bune rezultate au fost reuşite de Darius Goron, cel care a devenit de 5 ori campion mondial, la probele de kata, shobu sanbon, kumite WKF, kumite OPEN şi kumite echipe


La finalul lunii martie, la Piteşti, avea loc Campionatul Naţional de Karate-do WSF, acolo unde judeţul Sălaj a fost reprezentat cu succces de karateka de la CS Dani San Zalău. Sportivii pregătiţi de Dan Lucian Chiş au reuşit să obţină nu mai puţin de 27 de medalii la Naţionale, prestaţie ce le-a dat încredere înaintea Campionatului Mondial din luna mai.

În perioada 24 – 26 mai, Sala Polivalentă din Bucureşti a fost gazda ediţiei a X-a a Mondialelor de Karate-Do W.S.F. După prestaţiile de la Naţionale, sportivii de la CS Dani San s-au deplasat cu moralul ridicat şi plini de încredere la Mondiale, mai ales că această competiţie s-a desfăşurat chiar în capitala României.

Pentru această competiţie, Clubul Sportiv Dani San Zalău a deplasat un lot format din şapte sportivi, Mihail Chiş, Darius Goron, Benţa Samuel, Andrei Chiş, Andrei Creţ, Ştefania Costea şi Andreea Chende, însoţiţi de antrenorul Dan Chiş.

Cei şapte karateka au avut prestaţii de excepţie la Campionatul Mondial şi au reuşit să urce de nu mai puţin de 21 de ori pe podium, reuşind de 5 ori să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

“Copiii sunt demni de laudă pentru dăruirea cu care au luptat pentru obţinerea acestei performanţe şi mai ales este lăudabilă performanţa sportivului Goron Darius care după un parcurs extraordinar a devenit de cinci ori campion mondial, de patru ori la probele individuale şi o dată cu echipa de kumite. Am reuşit să ne clasăm pe primul loc şi la kumite echipe cadeţi, învingând echipe mult mai titrate. Aici trebuie amintit că după un parcurs excelent al băieţilor, care au luptat cu înverşunare pe muchie de cuţit, în finală a venit rândul lui Chiş Andrei să aibă de trecut un test de foc, luptând cu un adversar mult mai masiv şi mai experimentat, test pe care a reuşit să-l treacă învingându-l după o luptă care efectiv m-a ţinut cu sufletul la gură. De altfel, îmi felicit toţi sportivii pentru performanţa obţinută, performanţă care a fost posibilă doar în urma multor ore de antrenament istovitor. Şi să nu-l uităm pe mezinul lotului care în prima zi de Campionat Mondial a reuşit să-mi facă un cadou frumos cu un loc 2 la kumite shobu ippon şi un loc 4 la kumite WKF”, ne-a declarat Dan Lucian Chiş.

Peste 1.500 de sportivi din 40 de naţiuni s-au întrecut la Bucureşti timp de trei zile pentru mult râvnitele medalii. Prin urmare, cele 21 de medalii obţinute de Clubul Sportiv Dani San sunt o adevărată performanţă, reuşită pe tatami-ul mondial.


Rezultatele înregistrate de karateka de la CS Dani San la Campionatul Mondial:

  1. Mihail Chiş (10 -11 ani) – loc II kumite shobu ippon, loc IV la kumite WKF
  2. Darius Goron – loc I  kata individual,  loc I kumite shobu sanbon, loc I kumite WKF, loc I kumite open, loc I kumite echipe, loc II kata echipe
  3. Samuel Benţa – loc I kumite echipe, loc III kumite shobu sanbon
  4. Andrei Chiş -loc I kumite echipe şi loc III kumite shobu sanbon
  5. Andrei Creţ două locuri III la kumite shobu sanbon şi kumite open şi o medalie de argint la kumite shobu ippon
  6. Ştefania Costea – trei locuri trei la kumite shobu ippon, shobu sanbon şi kumite WKF.
  7. Andreea Chende – loc II la kumite WKF şi trei locuri III la kumite shobu ippon, shobu sanbon şi kumite echipe

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE