Connect with us

Ştiri din Sălaj

Bilanţ crunt după potopul de la Zalău: aproape 2500 de maşini şi peste 600 de construcţii avariate


În urma evaluării făcute azi de Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Zalău ca urmare a fenomenelor meteo extreme de marţi după-amiază, s-au constatat avarierea a 2.453 autovehicule, 554 de construcții, 97 terenuri și culturi și 118 alte bunuri, dar şi 19 şcoli şi alte 34 de clădiri publice. Totodată, un drum a devenit impracticabil după o alunecare de teren


Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Zalău a lucrat la evaluarea și centralizarea pagubelor produse în urma fenomenelor meteo extreme din după-amiaza zilei de marţi de pe raza municipiului.

Ca urmare, s-a întocmit raportul operativ privind situația generată de furtună și grindină, în scopul înaintării acestuia către Instituția Prefectului – Sălaj, pentru adoptarea Hotărârii de Guvern în privința distrugerilor din oraș.

S-a constatat că au fost avariate un număr de 19 clădiri ale unităților de învățământ, 34 de clădiri, care aparțin domeniului public al Municipiului Zalău și s-a produs o alunecare de teren pe str. Merilor, aceasta devenind impracticabilă pe o porțiune de 200 m.

De asemenea, a fost întocmită și lista cu bunurile, proprietate privată, care au suferit diverse daune. Aceasta cuprinde 554 de construcții, 97 terenuri și culturi și 118 alte bunuri.

Au mai fost avariate un număr de 2.453 autovehicule, pentru care Primăria municipiului Zalău va elibera adeverințele necesare în vederea despăgubirii proprietarilor de către societățile de asigurări.

Lista completă cu bunuri mobile și imobile avariate va fi transmisă către Instituția Prefectului Sălaj.

În perioada 30 – 31 mai, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, împreună cu aparatul propriu al Primăriei Municipiului Zalău va evalua valoric, pe categorii, pagubele produse de aceste fenomene meteo extreme.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj