Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Ploile nu se mai opresc. O persoană, blocată între două pâraie


Un bărbat în vârstă se afla la săpat în grădină şi în ultima clipă a văzut furia apelor. Din fericire, acesta a reuşit să urce pe un răzor, acolo unde a rămas blocat, până la sosirea pompierilor


Ploile nu se mai opresc. După dezastrul de marţi, în Zalău nu a mai plouat torenţial, ci doar uşor, însă pagubele sunt mari. În Jibou, precum şi în alte comune din judeţ, mai multe gospodării au fost inundate, iar astăzi, apa a făcut ravagii şi într-un sat din comuna Hida.

Din cauza unei ruperi de nori, două pârâie care traversează satul Racâş au ieşit, inunând mai multe gospodării, dar şi terenuri agricole. Totul s-a întâmplat foarte rapid, iar o persoană vârstnică a fost surprinsă de ape.

Conform unor localnici, un bărbat în vârstă se afla în grădina proprie la săpat şi a văzut în ultima clipă furia apelor. Norocul său a fost că în apropiere era un răzor mai înalt şi a reuşit să se urce acolo. Un localnic a încercat să-l salveze, însă apa era destul de mare şi nu a reuşit să ajungă la bătrânel, solicitând ajutorul pompierilor.

La faţa locului s-au deplasat pompierii Gărzii Hida cu o autospecială de tip ASAS, Secţia de Pompieri Jibou cu o autospecială ACTM, o barcă, dar şi o ambulanţă SMURD.

Persoana a fost salvată de pompieri şi ulterior predată echipajului medical prezent la faţa locului.

Mai mult, din câte se pare, apele ar fi luat din gospodăriile oamenilor şi o betonieră, precum şi mai mulţi stupi de albine, însă proprietarii au reuşit să le recupereze.

Din păcate, vremea nu tinde să se îmbunătăţească şi rămânem sub ameninţare de cod galben.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj