Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un europarlamentar solicită ajutorul Guvernului Dăncilă pentru păgubiţii din Zalău


Europarlamentarul Daniel Buda solicită guvernului Dăncilă activarea de urgenţă a mecanismului de protecție civilă al UE în vederea despăgubirii locuitorilor din municipiul Zalău afectați de grindină!


Aflat pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, sălăjeanul Daniel Buda a câştigat încă un mandat de europarlamentar.

Din postura de europarlamentar, dar şi ca un român cu sufletul deschis spre meleagurile natale, liberalul Daniel Buda doreşte să îi ajute pe zălăuanii care ieri au suferit pagube, fie în ce priveşte imobilele, fie în ce priveşte autovehiculele avariate de grindina ce s-a abătut asupra urbei de la poalele Meseşului.

Ca urmare, europarlamentarul solicită guvernului Dăncilă activarea de urgenţă a mecanismului de protecție civilă al UE în vederea despăgubirii locuitorilor din municipiul Zalău afectați de grindină!


Solicit guvernului Dăncilă să activeze de îndată mecanismul de protecție civilă al UE în vederea despăgubirii locuitorilor din municipiul Zalău afectați de căderile puternice de grindină!

În Zalău, o furtună puternică, însoţită de o ploaie cu grindină de mari dimensiuni, a produs pagube semnificative locuințelor și mașinilor locuitorilor. Acoperișurile de la zeci de locuințe și parbrizele mașinilor au fost distruse. Doamnă prim-ministru, nu uitați că există bani europeni pe care trebuie să îi solicitați de îndată astfel încât să compensați pierderile suferite de români!

Mecanismul de protecție civilă este protagonistul sistemului Uniunii de răspuns la dezastre. La consolidarea acestui instrument, am avut o contribuție semnificativă având în vedere că am fost desemnat în cadrul Comisiei de Dezvoltare Regională raportor pentru proiectul de raport pentru aviz pe care l-am întocmit pe marginea propunerii Comisiei Europene. Mecanismul de protecție civilă are la bază principiile solidarității și ale responsabilității comune, devenind cel mai important instrument în asigurarea cetățenilor unui sprijin mai prompt și mai consistent în situații de criză!

Locuitorii municipiului Zalău care au fost afectați de căderile puternice de grindină trebuie sprijiniți de urgență în vederea diminuării prejudiciilor suferite. Solicit public doamnei prim-ministru, Viorica Dăncilă, să evaluează consecințele căderilor de grindină din Zalău și să activeze de îndată mecanismul de protecție civilă al UE în vederea despăgubirii persoanelor afectate de căderile puternice de grindină!

Daniel Buda, europarlamentar


 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj