Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primăria NU despăgubeşte zălăuanii care au rămas cu maşinile şi imobilele avariate


Imediat după fenomenele meteo extreme ce au avut loc în municipiul Zalău, autorităţile locale au îndemnat oamenii cu maşinile şi imobilele avariate să facă SOLICITĂRI pe adresa Primăriei. După câteva ore, în care a venit o avalanşă de solicitări şi de intenţii de solicitări, Primăria a venit cu mai multe lămuriri şi a precizat că de fapt nu e vorba de solicitări, ci de nişte informări pentru centralizarea pagubelor şi că cetăţenii NU VOR FI DESPĂGUBIŢI


După fenomenele meteo extreme ce s-au abătut asupra municipiului Zalău, autorităţile locale au adus în atenția persoanelor fizice și juridice faptul că Primăria vrea să centralizeze pagubele produse de grindină (terenuri, construcții, autovehicule etc.).

Mai mult, păgubiţii au fost îndemnaţi să transmită SOLICITĂRI  pe adresa Primăriei până azi, la ora 14.00, însoţite de fotografii cu imobilele sau autovehiculele avariate.

Este clar, anunţul a fost unul foarte ambiguu, care a lăsat populaţia cu multe semne de întrebări şi nedumeriri.

După câteva ore, reprezentanţii Primăriei au revenit şi au precizat că aceste “solicitări” sunt de fapt nişte INFORMĂRI în scopul centralizării şi NU PENTRU DESPĂGUBIRI!!!

S-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență

Tot ieri după-amiază, la solicitarea viceprimarului Teodor Bălăjel, s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

În cadrul întrunirii, după o primă analiză a pagubelor produse de grindină în oraș s-au transmis resposabilități fiecărui membru al comitetului, iar o parte s-a deplasat în zonele cele mai afectate de aceste fenomene meteo în vederea evaluării daunelor.

Astfel s-au constat distrugeri mari la acoperișul și luminatoarele clădirii Școlii Gimnaziale ”C. Coposu” din cartierul Dumbrava Nord.

Având în vedere lucrările ce trebuie efectuate imediat și pentru a nu pune în situație de pericol elevii școlii, s-a hotărât suspendarea cursurilor la Școala Gimnazială ”Corneliu Coposu”, în data de 29 mai 2019.

Încă de aseară, o echipă de lucrători ai societății Citadin, ajutați de angajați ai I.S.U. Sălaj execută lucrări de punere în siguranță a clădirii.

Cursurile vor fi reluate în data de 30 mai 2019.

Vezi AICI imaginile dezastrului de la Zalău.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj