Connect with us

Ştiri din Sălaj

Judeţul Sălaj intră sub COD GALBEN de vreme severă


Vremea severă îşi va face simţită prezenţa din nou în majoritatea regiunilor ţării, printre care se află şi Sălajul. A fost anunţat un cod galben, valabil între 28 mai ora 14.00 şi 29 mai, ora 02.00


Din păcate, vremea continuă să fie una capricioasă şi în următoarea perioadă.

În urmă cu puţin timp, meteorologii au emis încă o atenţionare de cod galben, ce intră în vigoare chiar de azi, 28 mai, de la ora 14:00 și este valabilă până miercuri, 29 mai, ora 02:00.

“Începând de marți, ora 14.00, județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Buzău și Olt intră sub averizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină.”, au anunţat meteorologii.

Potrivit datelor transmise de ANM, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, marți și miercuri în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

UPDATE – În județul Sălaj s-a anunțat COD PORTOCALIU DE grindină, vijelie, descărcări electrice, averse în zonele de Nord, Vest și Centru în intervalul orar 14:50 – 15:30, astăzi, 28 mai

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj