Connect with us

CUPELE EUROPENE

HC Zalău are şanse mici de a evolua în Cupa EHF


Chiar dacă a obţinut medalia de bronz în Cupa României, echipa zălăuană poate rămâne în afara competiţiei europene din cauză că regulamentul competiţie nu este unul clar. “Cupa României nu îşi mai are sensul dacă nu trimit o echipă în Europa”, a spus Tadici


Cu cel mai tânăr lot din Liga Naţională, HC Zalău a făcut un sezon bun. Dacă în campionat s-a clasat doar pe locul 8, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 7 – Gloria Buzău, în Cupa României, tânăra echipă antrenată de Gheorghe Tadici a ieşit în evidenţă. Astfel, la turneul final, HC Zalău a făcut meciuri bune şi a obţinut o medalia de bronz, după ce a câştigat de o manieră clară finala mică cu Măgura Cisnădie.

Locul 3 obţinut în Cupa României părea că va trimite HC Zalău în cupele europene, având în vedere că finala din această competiţie s-a jucat între CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea. Asta mai ales că CSM Bucureşti va solicita un wild-card pentru Liga Campionilor, în timp ce finalista Cupei – SCM Rm. Vâlcea va juca în grupele Ligii după ce a câştigat titlul naţional.

„Câştigătoarea Cupei României va avea drept de înscriere în Cupa E.H.F. în sezonul următor. În cazul în care câştigătoarea Cupei României este şi câştigătoarea Ligii Naţionale, finalista Cupei României va avea drept de înscriere în Cupa E.H.F”, se arată în regulamentul Cupei, care nu este unul clar în priviinţa situaţiei din această ediţie a Cupei României. Chiar dacă Vâlcea  şi CSM Bucureşti vor evolua în Liga Campionilor (una cu ajutorul unui wildcard din partea EHF), se pare că locurile din Cupa EHF vor fi ocupate de formaţiile clasate pe locurile 3 – 5 în Liga Naţională. În aceste condiţii, după ultima rundă din Liga Naţională, CSM Bistriţa, Măgura Cisnădie şi Corona Braşov au obţinut calificarea în a doua competiţie europeană.

“Săptămâna trecută a fost Consiliul de Administraţie şi am pus această problemă. Toată lumea a fost de acord ca din Cupa României trebuie să  meargă o reprezentantă în Cupa EHF. S-a pus şi această problemă, dacă finalistele au fost primele două clasate din Liga Naţională, iar CSM Bucureşti va primi un wild-card pentru Liga Campionilor, ca din Cupa României să meargă în Cupa EHF medaliata cu bronz. Aceasta era logica  după ce cheltui sute de milioane cu Cupa României. Altfel, competiţia nu îşi mai are sensul, dacă nu trimite o echipă în cupele europene”, ne-a declarat Tadici.

Antrenorul Zalăului consideră că HC Zalău ar trebui să meargă în Cupa EHF, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla nu îşi face mari probleme, mai ales că gruparea de sub Meseş va avea un lot tânăr şi în stagiunea 2019 – 2020 şi ar fi greu să emită pretenţii.

“După regulamentul ar trebui să mergem în Cupa EHF, dar nu prea mai cred, dar nici nu sunt foarte interesat, deoarece avem o echipă tânără. Eu sunt adeptul performanţei când te duci în cupele europene, nu gen Cisnădie, care în grupele Cupei EHF nu a obţinut niciun punct. Este vorba de bani mulţi, cheltuiţi pe excursii, iar eu nu sunt adeptul unei astfel de maniere de abordare a competiţiei şi mai ales să nu aduci niciun punct pentru România. Noi avem 20 de ediţii de cupe europene, iar Braşov, Cisnădie sau Bistriţa au avut cheltuieli enorme ca să ajungă în cupele europene”, a mai spus Tadici.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in CUPELE EUROPENE