Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Jibou, primul oraş din România cu toate punctele de colectare a deşeurilor în subteran!


Locuitorii micuţului orăşel de pe Someş se mândresc cu acest aspect şi se bucură că oraşul lor devine tot mai modern şi mai curat. În total, în urbea sălăjeană au fost amenajate  nu mai puţin de nouă puncte de colectare a deşeurilor în subteran. La Jibou autorităţile au amenajat şi trei puncte de colectare selectivă împrejmuite, în care accesul se face doar pe bază de cartelă, iar perimetrul  este monitorizat cu camere video


În ultimii ani, sub administraţia condusă de Dan Ghiurco, oraşul Jibou a cunoscut o dezvoltare şi modernizare accelerată.

Această ascensiune a fost posibilă datorită unor proiecte bine gândite şi care au fost puse şi în aplicare, spre deosebire de alte zone ale ţării în care multe investiţii au rămas doar la nivel de proiecte.

Prin urmare, în Jibou se derulează mai multe proiecte importante ce au ca şi scop creşterea confortului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor de pe Someş, printre care modernizarea Străzii Odorheiului, reabilitarea Pieţei Agroalimentare sau construirea unor blocuri ANL.

Unele sunt chiar finalizate, iar începând din acest an micuţa comunitate de pe Someş are încă un motiv de mândrie.

Astfel, oraşul Jibou a devenit singurul oraş din România care are în subteran toate punctele de colectare a deşeurilor menajere!

Acest proiect a fost posibil cu bani de la bugetul local şi a fost început anul trecut. Iniţial, au existat trei puncte de colectare, iar la începutul acestui an au fost finalizate alte şase puncte.

Acum, jibouanii se mândresc cu nouă puncte de colectare subterană.

Mai mult, primarul Dan Ghiurco îşi doreşte ca Jiboul să devină un oraş mai curat, astfel că administraţia locală a amenajat şi trei puncte de colectare selectivă, care au fost împrejmuite.

Acolo vor avea acces doar locuitorii din zona punctelor, pe bază de cartelă.

Astfel, se vor evita situaţiile în care cetăţenii de etnie rromă să împrăştie gunoaiele pe stradă, cum se întâmpla până acum. Toate cele trei puncte de colectare selectivă vor fi şi supravegheate video.

“Lucrarea este finalizată şi avem nouă module de colectare subterană. Am reuşit integral să acoperim toate cartierele de blocuri, dar am mai reuşit şi montarea a trei puncte de colectare selectivă cu cartelă. Ne dorim să avem puncte de colectare selectivă în toate cartierele. La fiecare punct s-au montat şi camere de luat vederi”, a spus primarul.

Să spunem că şi la Zalău a fost demarat un astfel de proiect, astfel că în oraş au apărut câteva puncte de colectare în subteran.

Mai multe pe acest subiect în suplimentul Știri din Sălaj, care a ieșit împreună cu Sportul Sălăjean miercuri, 22 mai.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj