Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Zeci de gospodării, în ape la Surduc


Inundaţiile de pe Valea Someşului au afectat în această după-amiază şi localitatea Surduc, acolo unde mai multe străzi se află sub ape, iar zeci de gospodării sunt inundate. Echipaje de intervenţie de la Secţia de pompieri Jibou acţionează la degajarea apei. Tot azi, pompierii au intervenit şi la alte case inundate în comunele Hereclean şi Zimbor


Vineri după-amiază, apele Văii Solona – un afluent al Someşului – s-a revărsat asupra localităţii Surduc, în zona din care se face legătura cu satul Solona.

Astfel, străzi din localitate se află sub ape, iar zeci de gospodări au fost inundate.

În zonă, apa este de peste o jumătate de metru, iar traficul în zonă este blocat.

Drumul comunal DC 47, cel care face legătura între Surduc, Solona şi Văleni este  inundat pe o porţiune de aproximativ un kilometru.

Mai mult, apele s-au revărsat şi pe Drumul Naţional DN 1H, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri.

A fost nevoie de intervenţia pompierilor militari, astfel că echipaje de intervenţie de la Secţia de pompieri Jibou acţionează la anexele gospodăreşti.

Conform informaților din zonă, situația este gravă și în alte doă localități din comună, este vorba de Solona și Teștioara.

De precizat că această nu e şi singura intervenţie de acest gen pentru pompierii de la ISU Sălaj, deoarece au existat şi alte apeluri de disperare a oamenilor din judeţ.

Astfel, tot după-amiază, echipaje de la Punctul de Lucru Sânmihaiu Almaşului au intervenit la degajarea apei dintr-o casă inundată în localitatea Dolu (comuna Zimbor).

Mai apoi, echipaje de intervenţie de la Detaşamentul de pompieri Zalău au acţionat la o casă inundată din localitatea Badon (comuna Hereclean).

Situaţia rămâne astfel critică şi în Sălaj, după ce în zilele trecute apele Someşului s-au revărsat, iar sute şi sute de hectare agricole sunt inundate, în comunele Gâlgău pe Someş, Ileanda, Letca sau Băbeni.

Vezi AICI amănunte pe acest subiect.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj