Connect with us

ARTE MARTIALE

Karateka sălăjeni, prestaţie reuşită la Cupa Şimleului


Sportivii de la Clubul Copiilor Şimleu Silvaniei, CS Omega Şimleu şi CS Coste Jibou au urcat de 44 de ori pe podium


Duminică, 19.05.2019, sala de sport “Măgura” a oraşului Şimleu Silvaniei, a găzduit ediţia cu numărul XXI a tradiţionalului turneu regional de karate “Cupa Şimleului”, eveniment la care au participat peste 140 de sportivi de la cluburi din Maramureş, Bihor, Satu Mare şi Sălaj.

Acţiunea se regăseşte în Calendarul D.J.S.T. Sălaj şi a fost organizată de către Clubul Sportiv Omega în colaborare cu Cercul de Karate al Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei.

Gazdele au oferit premii constând în trofee, medalii şi diplome, iar înainte de concurs sportivii au putut viziona demonstraţii de karate de la ediţiile precedente.

Probele de concurs au fost de kumite WKF pentru categoriile de începători şi avansaţi şi Shobu Ippon doar pentru avansaţi, iar toate meciurile au decurs într-o desăvârşită atmosferă de fair-play.

În deschidere ne-am bucurat de prezenţa primarului Septimiu Ţurcaş, un susţinător convins al sportului, care a încurajat toţi sportivii, iar musafirilor le-a urat un sincer bun-venit în urbea noastră.

Sălajul a aliniat un lot de 31 de sportivi de la C.S. Omega şi Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei şi 6 sportivi de la  C.S. Coste din Jibou, care până la finalul concursului au obţinut nu mai puţin de 15 medalii de aur, 15 de argint şi 14 de bronz.

Locuri I au obţinut şimleuanii: Vavrita Alexia, Pop Maia, Croitoru Cezar, Bede Alexander, Bal Luca, Ilinca Cristian, Huluban Antonio, Raţiu Iann, Cosma David, Bal Matei, Albu Mario (2), Ilinca Marius (2) şi Chiş Imre din Jibou.

Pe locurile II au urcat: Sabo Alexia, Toma Medeea, Filip Amira, Rad Ioana, Costea Ana, Pop Tania (2), Deac Rareş, Teusdea Bogdan, Leonetti Mario, Cionca Gabriel, Albu Mario şi Gal Nicolae (2), din Simleu şi Ciurte Mara din Jibou.

Locurile III au revenit următorilor sportivi: Barth Alexandra, Moisi Diana, Bancsik Alexandru, Mandel Krisztian, Cionca Gabriel, Cherecheş Marius, Gal Nicolae şi Albu Mario din Şimleu, iar din Jibou: Ciurte Petra, Ciurte Mara, Jecan Andrei, Petrean George şi Moldovan Alexandru.

Un palmares impresionant pentru sălăjeni, o evoluţie deosebită a sportivilor noştri, drept pentru care le adresăm felicitări sincere şi mult succes în pregătire, iar celor care se deplaseaza la Bucuresti la Campionatul Mondial de Karate Shotokan le dorim multă baftă şi medalii multe.

Am beneficiat de un arbitraj prompt şi eficient, sportivi bine pregătiţi şi un public spectator mobilizator dar şi foarte civilizat, cu alte cuvinte o acţiune reuşita, o adevărată sărbătoare marţială şimleuană şi toate astea sunt rodul unei experienţe acumulate în cei 21 de ani de activitate competiţională.

♦ prof. Gheorghe POP

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE