Connect with us

JUDO

FOTO. Clasări pe podium pentru judoka de la CS Vidalis în Bihor şi Maramureş


Sportivii pregătiţi de Radics Ştefan au urcat pe podium atât la Cupa Olimpikus Borş – competiţie de calificare la Finala Campionatului Naţional, cât şi la Memorialul “Vasile Sălincean” de la Baia Mare


La finalul săptămânii,  comuna Dumbrăviţa va găzdui finala Campionatului Naţional de Judo. Înainte de competiţia ce va avea locul în cea mai bogată comună din România, a avut loc o competiţie de calificare pentru fiecare dintre cele opt regiuni din ţară. Pentru euroregiunea din Nord-Vest, din care fac parte şase judeţe printre care şi Sălajul, competiţia a avut loc la Borş, în judeţul Bihor, sub denumirea Cupa Olimpikus.

Pentru această competiţie, CS Vidalis Zalău a deplasat un lot format din patru sportivi, însoţiţi de antrenorul Radics Ştefan. Nu mai puţin de 300 de participanţi au fost prezenţi la competiţia din Bihor. Însă, în ciuda competiţiei acerbe, toţi cei patru sălăjeni au reuşit să urce pe podiumul de premiere.

Toţi cei patru s-au clasat pe locul 3. Cel mai bun rezultat din rândul sălăjenilor l-a obţinut Ilyes Andraş, locul 2 la U 11 în limitele categoriei 38 kg. Tot la U 11, Alin Stevar a urcat pe podiumul categoriei 34 de kg, cucerind locul 3. La U 13, Alexandru Stevar a ocupat locul 3 la 30 de kg, în timp ce Ilyes Zsolt s-a clasat pe aceeaşi poziţie la categoria 46 de kilograme.

La doar câteva zile distanţă, la finalul săptămânii trecute, judoka sălăjeni au participat la încă o competiţie, de această dată, în Maramureş.

Este vorba despre Cupa Nordului – Memorialul “Vasile Sălincean”, competiţie organizată în memoria fostului antrenor care a decedat în urmă cu trei ani. La competiţia din municipiul Baia Mare, CS Vidalis Zalău a deplasat tot un lot format din patru sportivi, Marieta Pop, Olah Peter, Sebastian Ianc şi Tudor Conţ.

În Maramureş, Olah Peter şi Marieta Pop au reuşit să urce pe podium, cei doi clasându-se pe locul 3, primul la categoria U 15 – 55 kg, în timp ce Marieta Pop la categoria +57 de kilograme la U 13.

După cum spuneam şi la începutul acestui articol, la finalul acestei săptămâni, la Dumbrăviţa va avea loc finala Campionatului Naţional, acolo unde CS Vidalis Zalău a calificat trei sportivi. La U 13, judeţul nostru o să fie reprezentat de Marieta Pop (+57 kg), iar la U 15 s-au calificat Tudor Conţ (50 kg) şi Olah Peter (55 kg).

“Finala o să fie una foarte grea şi sunt foarte mulţi copii buni din toată ţară. Sunt opt euroregiuni la nivel naţional şi din fiecare se califică cei mai buni patru sportivi. O să fie cei mai buni judoka din ţară. Depinde cum va fi şi tragerea la sorţi. Noi suntem bucuroşi că am ajuns acolo şi vom vedea ce o să fie”, ne-a declarat Radics Ştefan.

Ionuţ Cuibuş, pe locul 7 la Poiana Braşov

Tot săptămâna trecută a avut loc şi o competiţie de seniori. Este vorba despre Campionatul Naţional Ne Waza, luptă la sol, la Poiana Braşov. CS Vidalis Zalău a avut un sportiv la această competiţei, este vorba despre Ionuţ Cuibuş. Sportivul sălăjean a participat la categoria +81 de kilograme şi a reuşit să se claseze pe locul 7.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 22 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in JUDO