Connect with us

Ştiri din Sălaj

Bani pentru angajatorii ce desfăşoară programe de ucenicie


Prin programul de ucenicie la locul de muncă se urmărește obținerea unei calificări pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să se concentreze pe învățare pornind de la situațiile profesionale reale. În egală măsură, pot participa la aceste programe şi adulţii – persoane aflate în căutarea unui loc de muncă care doresc reorientare profesională. Pentru aceştia, angajatorii primesc 2.250 lei/ucenic pe lună


Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în calitate de beneficiar al proiectului„UNIT 5 RMD şi RMPD – Ucenicie şi stagii pentru şomerii non-NEET din regiunile mai dezvoltate şi mai  puţin dezvoltate” va acorda angajatorilor care desfăşoară programe de ucenicie sau stagii profesionale, un sprijin financiar lunar, în valoare de 2.250 lei/ucenic/stagiar.

Agenţii economici vor putea beneficia de această subvenţie pe toată durata contractului de ucenicie/stagiu încheiat, astfel:

  • pe o perioadă de la 6 luni la 3 ani pentru contractele de ucenicie, perioada variind în funcţie de nivelul de calificare, cu condiţia menţinerii raporturilor de muncă ale acestor categorii de persoane;
  • pe o perioadă de 6 luni pentru contractele de stagii.

Durata timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi 40 de ore pe săptămână, iar în cazul tinerilor cu vârsta de până la 18 ani, durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi 30 de ore pe săptămână, angajatorul obligându-se să asigure ucenicului condițiile necesare pregătirii teoretice și practice.

Programul de formare profesională prin ucenicie şi stagii profesionale la locul de muncăse finalizează printr-un certificat/adeverinţă de calificare profesională.

Pentru mai multe informaţii vă puteţi adresa la sediul AJOFM Sălaj,la  tel: 0260/612463 sau accesând site oficial: www.anofm.ro.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj