Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO și VIDEO. Un microbuz din Sălaj, implicat într-un accident grav cu 9 victime


Azi noapte, pe Drumul Naţional DN 1C, autorităţile din judeţul Satu Mare au activat PLANUL ROŞU de intervenţie, după un eveniment rutier grav soldat cu nouă victime, dintre care 4 sunt copii


Eveniment rutier grav petrecut duminică spre luni, în jurul orei 00.15 pe Drumul Naţional DN 1C, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

Totul s-a întâmplat între localităţile Turulung şi Halmeu, când un microbuz înmatriculat în Sălaj şi un autoturism marca Audi s-au ciocnit.

În urma impactului, microbuzul a ieşit de pe carosabil şi s-a oprit în şanţul de la marginea drumului. De cealaltă parte, autoturismul a suferit mai multe avarii.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de intervenţie de la poliţie, ambulanţă şi pompieri, între care 6 ambulanțe SMURD și SAJ.

Nu mai puţin de nouă persoane au fost preluate de echipajele medicale.

Victimele au fost transportate pentru mai multe investigaţii la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Satu Mare.

Conform martorilor, între victime se află şi patru copii.

Poliţiştii din judeţul vecin au deschis o anchetă, în urma căreia se va stabili cu exactitate cauza accidentului.

“În cursul acestei nopți, la ora 0:15 minute, un apel la numărul unic de apeluri de urgență 112 anunța faptul că între localitățile Halmeu si Turulung, jud. Satu Mare, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 auto și posibil persoane incarcerate. La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Turț cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare subofițeri ambulanță SMURD. După executarea recunoașterii, au anunțat situația exactă solicitând suplimentarea forțelor. Fiind vorba de 9 persoane vătămate, la nivelul ISU SATU MARE s-a activat PLANUL ROȘU DE INTERVENȚIE. La fața locului s-au deplasat încă 6 ambulanțe SMURD și SAJ. După acordarea primelor îngrijiri medicale la fața locului, toate victimele (5 adulți și 4 copii) au fost preluate în stare de conștientă și transportate la UPU Satu Mare pentru efectuarea de investigații medicale suplimentare. După efectuarea investigațiilor specifice, doar 2 persoane (femei de 20, respectiv 39 ani) au fost diagnosticate cu răni ușoare”, se arată într-un comunicat emis de ISU Satu Mare.

Un alt accident în care a fost implicat un microbuz s-a petrecut în zilele trecute în municipiul Zalău, dar dimensiunile evenimentului au fost mult mai mici.

Vezi AICI mai multe amănunte.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj