Connect with us

Sporturi

Tenismenii Cornel Florean şi Ioan Hodrea au cucerit Cetatea Moldovei


Cu prestaţii de excepţie, cei doi practicanţi ai “sportului alb” de la CSM Zalău au strălucit la Cetatea de Scaun Suceava şi au reuşit să obţină medaliile de aur ale categoriilor de vârstă +50, respectiv +60 de ani


În oraşul Suceava a avut loc ediţia din acest an a turneului de tenis de câmp Cetatea de Scaun Suceava, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis şi destinată sportivilor veterani.

Printre participanţi, i-am regăsit şi pe Cornel Florean şi Ioan Hodrea, sportivi legitimaţi la CSM Zalău şi care reprezintă cu mândrie judeţul Sălaj în competiţiile de tenis de câmp, destinate veteranilor.

De altfel, la puţin timp după ce a început să practice acest sport, îndrumat de profesorul Ioan Leitan, Cornel Florean a reuşit să devină cel mai bun tenismen din ţară la cateogria de vârstă +50 de ani, categorie la care a participat şi la finalul săptămânii la Suceava.

În prezent, Cornel Florean ocupă locul 2 la nivel naţional la categoria respectivă de vârstă şi a abordat turneul de la Suceava plin de încredere şi cu o dorinţă arzătoare de a câştiga şi de a reveni pe primul loc în ţară.

Fiind cap de serie, sălăjeanul a beneficiat de primul tur liber, după care a trecut de Dorin Mihăilă şi a ajuns în semifinalele competiţiei, acolo unde l-a aşteptat Stelică Airinei de la CS Select Suceava. Însă, sălăjeanul a trecut fără emoţii de sucevean şi s-a calificat în finală, după ce a pierdut un singur game, scor 6 – 0, 6 – 1.

În final, tenismenul de la CSM Zalău a dat peste Alexandru Năstasă. Florean a început cum nu se poate mai rău meciul şi a cedat primul set fără drept de apel, scor 1 – 6. Însă, a revenit spectaculos şi le-a câştigat pe următoarele două, scor 6 – 1, 6 – 1, fapt ce i-a asigurat locul 1 şi trofeul aferent Cetăţii de Scaun Suceava, pentru categoria +50 de ani.

Ioan Hodrea a făcut şi el o figură frumoasă la categoria +60 de ani. Clasat pe locul 13 în clasamentul naţional al FRT, la această categorie de vârstă.

La fel ca şi Cornel Florean, Hodrea a beneficiat de statutul de favorit şi a avut parte de primul tur liber şi primul meci de la turneul din Suceava l-a disputat în compania lui Octavian Braha de la CSM Sport BT.

Cu o poftă mare de joc şi lovituri tăioase, Hodrea a trecut de Braha la capătul a două seturi identice, scor 6 – 2, 6 – 2, calificându-se la pas în semifinalele categoriei. Pentru un loc în marea finală, sălăjeanul nostru s-a duelat cu Ovidiu Busuioc, pe care de asemenea l-a învins în două seturi, 6 – 4, 6 – 3.

Ajuns în marea finală a categoriei de vârstă +60 de ani, Ioan Hodrea şi-a continuat forma bună şi a reuşit un meci excelent în faţa Nicolai Iliuţ de la CFR Iaşi, sportiv pe care l-a învins cu 6 – 2, 6 – 3. Prin urmare, tenismenul de la CSM Zalău s-a clasat pe locul 1 la categoria +60 şi a obţinut puncte preţioase în clasamentul naţional.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Sporturi