Connect with us

Ştiri din Sălaj

ULTIMA ORĂ. Gospodării inundate în Sălaj, alertă pe Someş şi pe Crasna. FOTO şi VIDEO


În această după-amiază în oraşul Şimleu Silvaniei, dar şi în mai multe comune din zonă, precum Crasna sau Măerişte, au fost ploi torenţiale ce au provocat inundaţii. Mai multe gospodării au fost afectate, iar pompierii sălăjeni au fost solicitaţi să intervină la mai degajarea apei de la mai multe gospodării din oraşul de sub Măgură


Ploile torenţiale au dat mari bătăi de cap sălăjenilor care nu au resimţit deloc venirea verii, iar luna mai a fost una dintre cele mai ploioase din istorie. Sâmbătă, 18 mai, nu a fost excepţie, iar din păcate, unele gospodării din judeţ au fost inundate.

Mai întâi, printr-un apel la 112 a fost anunţat faptul că o curte din Huseni (comuna Crasna) a fost inundată. La faţa locului a intervenit SVSU Crasna care au executat o recunoaştere în localitate, fiind raportat un şanţ colmatat, din care apa a pătruns în gospodărie.

Câteva minute mai târziu, în jurul orei 18.10, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi să intervină la o casă inundată, de pe strada Aurel Vlaicu din Şimleu Silvaniei. La acest caz au intervenit pompierii Gărzii Şimleu Silvaniei.

Din păcate, problemele nu s-au oprit aici, iar puţin înainte de ora 19.00, conform ISU Sălaj, în zonă, pe strada Stadion şi pe strada Grădinilor au fost semnalate alte gospodării inundate.

Conform reprezentanţilor ISU Sălaj, la ora 19.00, numai puţin de şapte străzi din Şimleu Silvaniei erau inundate, este vorba de o stradă din cartierul Brădet, una în Stadion, una pe Aurel Vlaicu, una pe Simion Bărnuţiu, două pe strada Coşbuc şi două pe strada Grădinilor.

De inundaţii nu a scăpat şi comuna vecină – Măerişte, mai multe gospodării au fost afectate de ape. Au existat locuri în care apa a fost de peste un metru!?

Conform localnicilor, apa a intrat în mai multe beciuri ale caselor. Vezi AICI video cu gospodăriile afectate.

Avertizare de inundaţii pe Someş şi pe Crasna

Din păcate, veştile venite de la meteorologi nu sunt prea bune. Astfel, la ora ora 19.30, a fost emis o nouă atenţionare hidrologică pentru fenomene imediate de Cod Galben pentru judeţele Sălaj, Maramureş şi Satu Mare.

“Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Răstoci, judeţele: Sălaj, Maramureș, Satu-Mare”, se arată în comunicat.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj