Connect with us

AUTOMOBILISM

FOTO. Szabo Robert n-are frână şi accelerează până pe primul loc 


Pilotul sălăjean a fost de neoprit şi în etapa a III-a din Campionatul Internaţional ACR de Rally Sprint. Aflat la volanul unui Subaru Impreza, zălăuanul s-a clasat pe locul 1 atât la OPEN, cât şi la clasa Avansaţi


Campioantul Internaţional ACR de Rally Sprint a ajuns deja la etapa a III-a. După ce primele două etape s-au disputat la Satu Mare, pentru cea de-a treia s-a schimbat locaţia. Astfel, de această dată, gazda “motoarelor încinse” a fost Baia Mare.

La startul întrecerii s-au aflat nu mai puţin de 66 de piloţii, veniţi din toată ţara. Evident, după ce a stabilit un record în etapa a II-a de la Satu Mare, sălăjeanul Szabo Robert nu avea cum să lipseasă de la acest eveniment, dar şi de această dată, pilotul nostru s-a prezentat la concurs cu maşina de oraş. Acesta lucru, în timp, s-a dovedit că nu-l încurcă pe Szabo Robert, care a fost din nou la înălţime.

Pentru etapa a III-a din “capitala” Maramureşului, parcă astrele s-au aliniat şi deşi a plouat în continuu încă din Vinerea Mare în partea de N-V a ţării, sâmbătă, 11 mai – ziua de concurs, a fost un soare călduros, ce a permis desfăşurarea etapei în condiţii optime.

În prima manşă de concurs, Szabo Robert a obţinut un timp de 01:13,79 secunde, însă, în manşa secundă s-a concentrat mai bine şi a scos un timp mult mai bun, 01:10,50 de secunde, cel mai bun din concurs. Prin urmare, sălăjeanul Szabo Robert şi-a asigurat locul 1, atât la OPEN, cât şi la clasa Avansaţi.

“A fost o zi reuşită de concurs şi chiar ne-am bucurat cu toţii de o vreme frumosă şi nu a plouat deloc. Mă bucur că am reuşit să obţin primul loc, atât la OPEN, cât şi clasă. Maşina mea de concurs încă nu este gata, însă, chiar şi aşa am reuşit din nou. Am avut viteză bună, pentru că traseul era lung şi acolo am recuperat mult. De asemenea la curbe am câştigat mult, pentru că Subaru se întoarce foarte uşor şi cred că acolo s-a făcut diferenţa”, ne-a spus Szabo Robert.

Au mai rămas de disputat doar două etape din Campionatul Internaţional ACR de Rally Sprint, iar sălăjeanul nostru este în grafic pentru câştigarea campionatului. Următoarea etapă de Rally Sprint se va desfăşura pe Strada 1 Decembrie 1918 din Carei, la data de 15 iunie, urmând ca ultima etapă să aibă loc în poligon la Satu Mare în luna noiembrie.

Sursa foto: WST Photography, Seletye David şi Alexandru

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in AUTOMOBILISM