Connect with us

Ştiri din Sălaj

VIDEO. Ministrul Sănătăţii ştie că în spitale se dau plicuri cu şpagă. Din păcate, şi la Zalău


S-au tot făcut dezbateri despre şpaga în spital. Din păcate, fenomenul încă e prezent. Şi la spitalul de la Zalău mi s-a spus că încă se mai practică acest lucru“, a precizat ministrul Sorina Pintea


Prezentă vineri la Zalău, ministrul Sorina Pintea a făcut şi o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă, împreună cu premierul Viorica Dăncilă.

Investiţiile făcute în ultima perioadă la cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Sălaj au fost remarcate şi de oaspeţii din guvern.

“O impresie bună, de oameni profesionişti, oameni dedicaţi, oameni care salvează vieţi, un spital în care se vede preocuparea Consiliului Judeţean, cu aparatură performantă. Dincolo de creşterea salarială pe care acest Guvern a făcut-o pentru personalul medical, pentru medici, trebuie să avem în vedere şi aparatura necesară, trebuie să avem în vedere construcţia de noi spitale, trebuie să creăm cadrul necesar, astfel încât medicii să poată să-şi desfăşoare activitatea”, a precizat prim-ministrul României.

Doamna premier a fost anunţată că investiţiile continuă la Zalău, iar Tiberiu Marc – preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj – i-a transmis că spitalul se află în proces de modernizare cu fonduri judeţene şi europene.

La conferinţa de presă, care a avut loc ieri după-amiază, s-a discutat despre problemele din spitalele din România, iar unul dintre subiectele arzătoare a fost mita pe care mai ales oamenii de rând trebuie să o dea doctorilor pentru a-şi face bine actul medical.

Ministrul Sănătăţii a recunoscut faptul că acest fenomen persistă în spitalele româneşti, deşi salariile medicilor au crescut.

Ministrul Sorina Pintea a spus că ştie că şi la Zalău se mai practică acest act.

“S-au tot făcut dezbateri despre şpaga în spital… E practic un proces între două părți: între doctor și pacient sau aparținător. Pacienţii să spun că doar 2% dintre doctori fac actul medical, iar restul se uită urât, până când primesc plicul. Dacă cele două părți nu vor înțelege că așa nu e bine, va fi greu. Există cadru legal şi organe care pot pedepsi astfel de acte. Din păcate, fenomenul încă e prezent. Din statistici, numărul celor care au dat și a celor care au pretins a scăzut. Pe de altă parte, dintre cei care care spun că li s-a pretins, doar 2.3% au fost de acord să se transmită mai departe cazul lor către organele de anchetă. Mi s-a spus la spital că încă aici se mai practică acest lucru”, a declarat ministrul Sorina Pintea, cea care în trecut a ocupat funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

 

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj