Connect with us

Oina

FOTO. Şcoala Gimnazială Dragu s-a întors cu menţiune de la Faza Naţională a Gimnaziadei de Oină


Elevii pregătiţi de prof. Cosmin Ardelean au făcut o figură frumoasă la etapa finală din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor la disciplina sportivă oină şi s-au clasat pe locul 6. Mai mult, echipa Şcolii din Dragu a primit din partea organizatorilor şi echipamente sportive şi au avut ocazia de a se întâlni cu o triplă medaliată cu AUR la Olimpiada de la Atena din 2004


Oina este un sport foarte popular în comuna Dragu. Copiii din comună învaţă tainele sportului naţional de la vârste fragede şi se perfecţionează pe parcurs. Dovadă a faptului că este un sport iubit, sunt rezultatele obţinute de elevii din Dragu la Olimpiadele Gimnaziale, acolo unde mereu s-au aflat printre echipele fruntaşe din ţară.

La fel s-a întâmplat şi de această dată. Calificată la faza naţională după un punctaveraj favorabil, echipa Şcolii Gimnaziale Nr.1 Dragu a participa în perioada 9 – 11 mai la etapa naţională a Olimpiadei Gimnaziilor la oină masculin.

În organizarea Ministerului Educaţiei Naţionale prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, competiţia s-a desfăşurat la Complexul Sportiv Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani, judeţul Ilfov. Alături de echipa din Dragu, la faza finală s-au calificat şi Şcolile Gimnaziale din Curcani (jud. Călăraşi), Rădeşti (jud. Galaţi), Turnu Roşu (jud. Sibiu), Giurgiţa (jud. Dolj), Maxut (comuna Deleni, jud. Iaşi), Dieci (jud. Arad) şi Şcoala Gimnazială Nr. 112 Bucureşti.

Înainte de competiţia propriu zisă, elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Dragu, însoţiţi de prof. Cosmin Ardelean au efectuat o vizită la Palatul Parlamentului, dar şi o vizită la Casa Regală a României. Mai mult, sălăjenii au avut oportunitatea de a se întâlni şi cu o gimnastă reprezentativă a României, este vorba despre Cătălina Ponor, triplă medaliată cu AUR la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 şi multiplă medaliată la Campionatele Europene şi Mondiale.

Revenind, însă, la competiţia ce s-a desfăşurat la Izvorani, să spunem că echipa din Dragu a reuşit să obţină două victorii în faţa reprezentantelor judeţelor Dolj şi Arad, două egaluri cu reprezentantele judeţului Călăraşi şi a echipei din Bucureşti şi a suferit trei eşecuri împotriva reprezentantelor judeţelor Galaţi, Iaşi şi Sibiu.

De altfel, elevii lui Cosmin Ardelean au păstrat şansă la podium până la final, când în ultimul meci s-a luptat cu echipa din Sibiu pentru locul 3. Câştigătoarea ocupa un loc pe podium, în timp ce învinsa doar pe locul 6. Din păcate, sălăjenii au pierdut cu 3 – 2 şi au încheiat competiţia pe locul 6. A fost a cincea participare la faza naţională în ultimii 7 ani pentru Şcoala Gimnazială Nr. 1 Dragu.

Competiţia a fost câştigată de Şcoala Gimnazială Nr. 1 Curcani, urmată de Şcoala Gimnazială Rădeşti, podiumul fiind completat de Şcoala Gimnazială Turnu Roşu. Şcoala din Dragu a primit o menţiune pentru locul ocupat. De menţionat este faptul că organizatori i-au răsplătit eforturile echipelor participante cu echipamente din partea COSR, constând în tricou, trening, adidaşi, rucsac şi mingi de oină.

“Doresc să îmi felicit elevii pentru această performanţă, fiind a VI-a echipă la nivel naţional din peste 40 de echipe participante la etapele judeţene şi interjudeţene. Am fost atât de aproape de podium pentru al II-lea an consecutiv, dar din păcate nu am reuşit să câştigăm meciul decisiv care a fost de totul sau nimic. Mulţumesc încă o dată tuturor celor care au fost alături de mine, alături de Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu, sponsorilor, doamnei Inspector de specialitate Alina Cozacj pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului. Această deplasare a mai cuprins o vizită la Palatul Parlamentului la un eveniment deosebit la Palatul Elisabeta, unde MS Margareta, Custode al Coroanei, alături de familia Regală a conferit Înaltul Patronaj al Federaţiei Române de Oină”, a declarat Cosmin Ardelean.


Clasament final:

Locul I: Şcoala Gimnazială nr. 1 Curcani               18 pct

Locul II: Şcoala Gimnazială nr. 1 Rădești              18 pct

Locul III: Şcoala Gimnazială Turnu Roșu              16 pct

Locul IV: Şcoala Gimnazială Giurgița                      15 pct

Locul V: Şcoala Gimnazială Maxut                          14 pct

Locul VI: Şcoala Gimnazială nr. 1 Dragu            13 pct

Locul VII: Şcoala Gimnazială nr. 112 București   11 pct

Locul VIII: Şcoala Gimnazială Dieci                            7 pct


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oina