Connect with us

HANDBAL

Tadici nu vede cu ochi buni numirea lui Tomas Ryde la Naţională


“Revenirea lui Tomas Ryde la Naţională este precum o ciorbă reîncălzită. S-a apelat la un antrenor care în ultimii 9 ani a antrenat un an şi opt lui echipa României”, a spus tehnicianul de la HC Zalău


Deşi Ambros Martin a semnat un contract cu Naţionala României până în 2020, după Jocurile Olimpice de la Tokyo, antrenorul spaniol s-a despărţit de lotul României săptămâna trecută. Din câte se pare, noul angajament cu Rostov Don pare să-l fi „obligat” pe Ambros Martin să se axeze doar pe echipa de club, astfel că spaniolul a întrerupt colaborarea cu Federaţia Română de Handbal.

Conducerea Federaţiei a găsit rapid un alt înlocuitor şi a apelat la suedezul Tomas Ryde, care este la o revenire pe banca Naţionalei, el mai antrenând echipa României în perioada 2015 – 2016. Această numire a lăsat loc de interpretări, având în vedere că FRH a apelat la un tehnician care la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016 a obţinut doar locul 9 cu România.

După acea competiţie, suedezul s-a şi despărţit de lotul României, iar în ultimii ani nu a mai antrenat nicio echipă. Nici Gheorghe Tadici nu vede cu o ochi buni numirea lui Tomas Ryde la cârma Naţionalei, mai ales că suedezul nu a mai antrenat în ultimii ani.

“S-a apelat la un antrenor care în ultimii 9 ani a antrenat un an şi opt luni echipa României. De la Olimpiada din 2016, unde România a avut o evoluţie catastrofală şi s-a clasat pe locul 9 el nu a mai antrenat pe nicăieri. Oare de ce în această perioadă, după ce a antrenat naţionala României nu a avut nicio ofertă, măcar de la o echipă de liga secundă sau la un lot de juniori sau junioare. Numirea lui Ryde la Naţională este precum o ciorbă reîncălzită”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Fostul selecţioner care cu lotul României a obţinut medalia de argint la Campinatul Mondial din 2005 din Rusia consideră că în România sunt mulţi alţi antrenori mai valoroşi decât acest suedez.

“Nu ştiu care sunt criteriile de selecţie, dar ştiu că avem antrenori români mult mai valoroşi şi s-a putut vedea acest lucru. Este adevărat că nu acceptă compromisuri în special cu jucătoarele cum acceptă alţii. Astfel de antrenori străini vin şi pleacă, la fel cum a fost şi Ambros Martin, care a plecat cu câteva sute de mii de euro”, a mai spus Gheorghe Tadici.

Tomas Ryde se află pentru a doua oară la cârma României, antrenând reprezentativa tricoloră la două competiţii majore, Campionatul Mondial de Handbal (Danemarca 2015) unde a obţinut medalia de bronz, şi Jocurile Olimpice – Rio 2016. Prima competiţie la care România va fi condusă de pe bancă de către Tomas Ryde va fi Trofeul Carpaţi, programat în perioada 31 mai – 2 iunie, la Brăila, la care vor participa România A şi B, precum şi naţionalele Angolei şi Japoniei.

Tomas Ryde pare să fi fost varianta ideală pentru Federaţie având în vedere că din această vară va fi permanent în România, urmând să fie numit şi antrenor la CSM Bucureşti. Suedezul va colabora pe banca tehnică a lotului “tricolor” cu Costică Buceschi, iar contractul său va acoperi ciclul de până la finalul Jocurilor Olimpice – Tokyo 2020.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL