Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Poliţiştii sălăjeni au efectuat controale aspre asupra transportatorilor de mărfuri şi de persoane


În urma controalelor efectuate, oamenii legii au verificat 236 de vehicule. În total, au fost aplicate 26 de sancţinuni contravenţionale, valoarea totală a acestora ridicându-se la suma de 49.205 lei


În această săptămână, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 13–19 mai, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj desfășoară, la nivel județean, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse.

Controalele sunt efectuate în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

De asemenea, vor fi verificate autovehiculele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În acest context, în perioada 13-14 mai,  poliţiştii au verificat 236 de autovehicule, din care 98 transport persoane şi 138 transport marfă.

Au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 pentru abateri de la normele rutiere (viteză, neutilizarea centurii de siguranţă etc.).

Două sancţiuni au fost aplicate pentru transportul peste capacitatea menţionată în certificatul de înmatriculare, cinci pentru nerespectarea timpului de odihnă şi o sancţiune pentru nerespectarea licenţei de traseu.

Valoarea sancţiunilor este de 49205 lei.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj