Connect with us

Sporturi

Primul turneu, primul trofeu pentru Daniel Sitaş


Jandarmul sălăjean s-a remarcat din nou în competiţiile de tenis de câmp şi a reuşit să câştige un turneu la Baia Mare din cadrul circuitului Tenis Partener. Este primul turneu câştigat din 2019


Daniel Sitaş sau jandarmul care vrea să se prefecţionează şi la tenis de câmp. După un an 2018 în care a câştigat turnee prin Satu Mare sau Baia Mare şi a urcat pe podium la multiple competiţii din circuitul Tenis Partener, anul 2019 l-a început în forţă.

Astfel, Sitaş a participat la turneul RJT Baia Mare, la nivelul 7, acolo unde datorită rezultatelor bune obţinute în ultimul an, a fost principalul favorit la câştigarea turneului. Terenurile de tenis din Parcul Municipal au găzduit competiţia, iar la nivelul 7, alături de sălăjeanul Daniel Sitaş au mai fost înscrişi alţi şapte sportivi, astfel că s-a tras la sorţi şi s-a jucat în sistem eliminatoriu.

Cu o mare poftă de joc, plin de entuziasm şi “înfometat” de succes, Sitaş a trecut fără probleme de băimăreanul Şerban Bondici, pe care l-a învins în două seturi, 6 – 0, 6 – 4. Calificat în seminale, sălăjeanul nostru a dat peste un adversar mult mai dificil, în persoana lui Adrian Giurgiu, un sportiv din Baia Mare în vârstă de 36 de ani. Băimăreanul a jucat mai bine în primul set, pe care şi l-a adjudecat cu 6 – 1.

Daniel Sitaş nu a avut reacţie, însă, după o concentrare mai bună şi cu mai multă ambiţie, sălăjeanul a evoluat perfect în setul 2, pe care l-a câştigat cu 6 – 0. În setul decisiv, Sitaş a fost mai exact în momentele cheie şi deja Giurgiu a avut 2 – 1, sălăjeanul nostru s-a impus cu 6 – 2 în final, calificându-se în finala competiţiei.

În ultimul act, tenismenul nostru s-a duelat cu Vasile Hotea, un sportiv în vârstă de 51 de ani. Daniel Sitaş şi-a respectat statutul de principal favorit şi şi-a adjudecat marele trofeu, după o victorie în două seturi, 7 – 5, 6 – 4. Astfel, sălăjeanul şi-a făcut singur un cadou frumos, având în vedere că miercuri, 15 mai, îşi sărbătoreşte ziua de naştere.

Putem spune că jandarmul Daniel Sitaş a fost “spaima băimărenilor”, având în vedere că în drumul pentru marele trofeu a învins trei sportivi, toţi trei din “capitala” Maramureşului.

“Este primul turneu la care particip în acest an şi mă bucur că am câştigat trofeul. Meciul din semifinale a fost adevărata finală. Am pierdut primul set de nici nu ştiam ce să mai fac. Însă, m-am liniştit şi am reuşit să joc mult mai bine, câştigând meciul. Finala a fost mai uşoară. A fost un turneu reuşit cu jucători buni”, ne-a declarat Daniel Sitaş.

Pentru sălăjeanul nostru a fost primul turneu din 2019 şi acum se pregăteşte pentru următoarea competiţie din circuitul Tenis Partener ce va avea loc chiar la Zalău.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 15 mai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi