Connect with us

HANDBAL

Vâlcea a redevenit capitala handbalului feminin românesc


După o pauză de 6 ani, titlul de campioană a ajuns din nou în Zăvoi. SCM Rm. Vâlcea şi-a asigurat şi matematic  primul loc cu o etapă înaintea finalului de campionat după ce a câştigat cu CSM Slatina


Sezonul 2018 – 2019 din handbalul feminin s-a terminat cu o surpriză. SCM Rm. Vâlcea a devenit campioana României deşi la început de campionat, CSM Bucureşti era net favorită la titlu, din punct de vedere  al lotului de jucătoare şi mai ales al bugetului mare de care a dispus.

Însă, Vâlcea a dat calculele hârtiei peste cap şi după un parcurs excelent şi-a asigurat şi matematic medaliile de aur, în meciul din penultima etapă cu CSM Slatina.

Echipa antrenată de Florentin Pera s-a impus cu 29 – 26 şi cu o etapă înaintea finalului de campionat are trei puncte avans faţă de CSM Bucureşti, astfel că nu mai poate fi devansată în clasament.

Vâlcea a fost în sârbătoare după partida cu CSM Slatina, iar în oraş a poposit titlul de campioană, la 6 ani de la ultimul trofeu câştigat de către Oltchim.

După această performanţă şi Gheorghe Tadici a ţinut să îi felicite pe cei de la Râmnicu Vâlcea, dar mai ales pe antrenorul Florentin Pera.

“În teren nu joacă bugetele, dar bugetele îţi oferă posibilitatea de a-ţi forma echipă cu jucătoare valoroase. SCM Rm. Vâlcea a câştigat pe merit campionatul. Mă bucur în primul rând pentru Florentin Pera, care a crescut la echipa naţională, lângă antrenorii cu experienţă. Vâlcea nu a avut atâtea vedete în lot precum CSM Bucureşti şi nu avut atâtea titulare din naţionale. Felicitări Vâlcea şi felicitări Pera pentru acest titlu”, a fost mesajul lui Gheorghe Tadici, cel care în trecut a fost campion la Vâlcea, cu Oltchim.

Sursa foto: scmrmvalcea.ro

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL