Connect with us

FOTBAL

Şimleu Silvaniei, reprezentat de două echipe la faza finală a Campionatului Naţional de fotbal unificat în 7


Atât la băieţi, cât şi la fete, echipele de sub Măgura s-au calificat la faza finală ce va avea loc la Sibiu în perioada 17 – 19 mai


Echipa de fotbal unificat, băieţi (categoria de vârstă 12 – 14 ani) din Şimleu Silvaniei a participat la faza regională a Campionatului Naţional de fotbal unificat în 7, la data de 8 mai, în Cluj-Napoca.

Competiţia este organizată de Federaţia Română de Fotbal şi Fundaţia “Special Olympics” România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Ministerului Sănătăţii şi este destinată integrării sociale a elevilor cu dizabilităţi intelectuale.

Echipa de fotbal “Unificat în 7” este alcătuită din 4 jucători eligibil Special Olympics (cu dizabilităţi intelectuale) şi 3 jucători numiţi “parteneri” (persoane fără dizabilităţi).

Formaţia din Şimleu Silvaniei a fost alcătuită din elevi cu cerinţe educative speciale ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Inclusivă Şimleu Silvaniei, în parteneriat cu elevi din Şcoala Gimnazială “Silvania” şi Şcoala Gimnazială “Horea” din oraşul de sub Măgura.

După ce la ediţia din 2018, echipa şimleuanilor a devenit campioană naţională, băieţii pregătiţi de prof. Viorel Sim şi Ivan Iambor au reuşit să obţină locul 1 la faza regională de la Cluj-Napoca şi s-au calificat din nou în etapa finală a Campionatului Naţional, acolo unde speră să-şi apere titlul cucerit anul trecut.

Totodată, performanţa băieţilor nu a fost una singularăm iar aceeaşi performanţă a fost reuşită şi de echipa de fotbal unificat în 7 fete, la aceeaşi categorie de vârstă 12 – 14 ani.

Echipa de fete a reuşit calificarea la etapa finală, în premieră.

Finalele Campionatului Naţional de fotbal unificat în 7, atât la băieţi, cât şi la fete, va avea loc în perioada 17 – 19 mai, la Sibiu. Pe această cale, le dorim succes ambelor echipe din Şimleu Silvaniei.

“Felicitări copiilor şi profesorilor care i-au pregătit”, este şi mesajul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL