Connect with us

Ştiri din Sălaj

Bărbat din Chieşd, prins băut la volan în Zalău


Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru acest act de “curaj”


Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, aflându-se în timpul activităţilor de control şi supraveghere a traficului rutier pe buleardul Mihai Viteazu, din municipiul Zalău, au oprit pentru control, luni, 6 mai a.c., la ora 17.35, un autoturism condus de un bărbat din Chieşd.

La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Trei accidente grave produse din cauza alcoolului

În perioada 1 ianuarie-30 aprilie a.c., pe raza județului Sălaj, din cauza conducerii pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice s-au produs trei accidente de circulație grave, soldate cu trei răniți grav.

Peste 50 de dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Polițiștii sălăjeni desfășoară permanent activități, pe toate drumurile publice, pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier.

În perioada 1 ianuarie-30 aprilie a.c., poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au depistat în trafic 54 de persoane care au condus autovehiculele, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Zeci de sancţiuni contravenţionale aplicate pe acest segment

În perioada de referinţă, pe această linie, poliţiştii au aplicat şi 46 de sancţiuni contravenţionale.

Valoarea acestora se ridică la 60030 lei.

Nu conduce dacă ai băut! Te poate costa viața sau libertatea!

În cazul depistării unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentraţia de alcool, fapta se poate încadra astfel:

Contravenție: când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,40 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Infracțiune: când aparatul alcooltest afişează o valoare de peste 0,40 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează.

Refuzul de a vă supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat nu este o soluţie, întrucât legea prevede închisoarea de la 1 la 5 ani.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj