Connect with us

BOX

Pugiliştii de la CSM Zalău au asigurate trei medalii la Campionatul Naţional


Sportivii pregătiţi de Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea se află la Târgu Jiu, acolo unde are loc Campionatul Naţional de Cadeţi, competiţie în cadrul căreia, Sergiu Todoran, Cristian Terec şi Răzvan Cristea au deja asigurate medaliile de bronz şi vor boxa pentru accederea în finală


Pentru sportivii secţiei de box de la CSM Zalău, după Săptămâna Mare dinaintea Paştelui, urmează încă o Săptămână Mare, de această dată din punct de vedere sportiv, având în vedere că în perioada 6 – 10 mai, la Sala Polivalentă din Târgu Jiu are loc Campionatul Naţional de Cadeţi.

La startul competiţiei s-au aflat nu mai puţin de 176 de sportivi, iar CSM Zalău a deplasat un lot format din cinci sportivi, Mario Pop (38,5 kilograme), Sergiu Todoran (43 kg), Cristian Balint (44,5 kg), Cristian Terec (59 kg) şi Răzvan Cristea (90 kg), însoţiţi de maestrul Ioan Dragoş.

Competiţia a debutat deja şi cel care a boxat primul din rândul sălăjenilor prezenţi la competiţie a fost Mario Pop. În ciuda unui meci bun, lipsa experienţei tânărului pugilist s-a văzut, astfel că acesta a fost învins de către un sportiv de la Cugir.

În schimb, colegul lui, Cristian Terec a reuşit să câştige în faţa lui Marian Toboşaru de la SCM Craiova şi marţi seară l-a învins pe Mircea Gheorghe din Călăraşi.

Terec va boxa joi în semifinală cu Eduard Barbu de la Alex Box Bucureşti, având deja asigurată medalia de bronz.

“Am avut în jur de 20 de meciuri până acum în carieră. Am început să practic boxul de la vârsta de 8 ani şi mă bucur că am ajuns atât de departe. Idolul meu este şi va fi Muhammad Ali. Îmi place foarte mult stilul în care boxa el”, au fost primele cuvinte ale lui Cristian Terec, după ce şi-a asigurat o medalie la Campionatul Naţional de la Târgu Jiu.

Astăzi va veni rândul lui Cristian Balint să urce în ring. Sportivul de la secţia din Şimleu Silvaniei va boxa cu un sportiv de la SCM Craiova, pentru medalia de bronz.

Despre ceilalţi doi sălăjeni prezenţi la competiţie, să spunem că au deja medaliile de bronz asigurate, este vorba despre Sergiu Todoran care va boxa joi în semifinală cu un sportiv de la Dacia Orăştie, în timp ce Răzvan Cristea va boxa cu un pugilist de la Târgovişte sau Năvodari pentru un loc în finală la 90 kg.

“Până în prezent avem trei medalii asigurate şi sper să urmeaze şi a treia. Obiectivul este îndeplinit, însă consider că putem să câştigăm cel puţin trei medalii”, ne-a spus ieri Ioan Dragoş, înaintea meciului pe care Cristian Terec l-a disputat.

Uite că a venit şi a treia şi sperăm noi să urmeze şi a patra.

“Printre aceşti băieţi care sunt prezenţi la Campionatul Naţional de Cadeţi, cred că sunt care vor ajunge şi la înalta performanţă”, a declarat şi antrenorul Adrian Popuţea.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX