Connect with us

BOX

Dan Sabău a învins campionul Ungariei!

 

Gruparea pugilistică din Szolnok şi-a sărbătorit recent Centenarul, iar printre invitaţi s-au aflat şi boxerii de la CSM Zalău. 20 de cluburi din Ungaria şi România au fost prezente la eveniment, iar gruparea zălăuană a urcat în ring cinci pugilişti, respectiv fraţii Dan şi Călin Sabău (ambii antrenaţi de Ioan Popa), Ovidiu Jurje, Emanuel Popiţ şi Radu Buciuman (toţi pregătiţi de Ioan Dragoş).

Cea mai bună comportare a avut-o Dan Sabău (75 kg), care l-a învins în finală pe localnicul Toth Mark, nimeni altul decât campionul Ungariei, care s-a clasat pe locul 5 la ultima ediţie a Campionatelor Mondiale de juniori! Tot primul a fost şi Radu Buciuman (60 kg), în timp ce Călin Sabău, Ovidiu Jurje şi Emanuel Popiţ s-au clasat pe locul doi. Învins de ungurul Szatmari Attila, Jurje a avut circumstanţe atenuante, deoarece a urcat în ring complet nerefăcut, după o problemă medicală la picior. Deşi este începător, Popiţ a fost învins la puncte, după un meci disputat cu Lovasz Istvan. În fine, Călin Sabău a fost nevoit să recunoască învins tot la puncte, în faţa campionului Ungariei, Horezey Jozsef (Budapesta). “Turneul a fost extrem de populat, dacă ne gândim că numai semifinalele au programat 36 de meciuri. A fost o competiţie de un înalt nivel, în care sportivii noştri au avut o comportare foarte bună”, ne-a declarat antrenorul Ioan Popa (foto).

Pentru CSM Zalău, următoarea competiţie deja bate la uşă, deoarece marţea viitoare debutează finalele Campionatelor Naţionale de tineret, unde Dan Sabău şi Ovidiu Jurje au ca obiectiv câte o medalie.                     Călin ONICAŞ

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX