Connect with us

ALTE SPORTURI

Şase sălăjeni, campioni universitari la Oină


Daniel Miron, Andrei Mureşan, Ionuţ Copaciu, Ovidiu Pădurean, Marius Hodiş şi Mihai Petruş au devenit recent campioni naţionali universitari, în tricoul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca


În perioada 12 – 14 aprilie, oraşul Bacău a fost gazda unui eveniment important, este vorba despre Campionatul Naţional Universitar la Oină, competiţie organizată după 40 de ani de pauză.

În urma demersurilor făcute de Federaţia Română de Oină şi Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, competiţia s-a reluat în acest an, iar la această ediţia au participat cinci universităţi din ţară.

Campionatul Naţional Universitar a fost organizat de către Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii Bacău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău. Cele cinci universităţi participante au fost Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii Bacău şi ASE Bucureşti.

Judeţul Sălaj a avut nu mai puţin de şase reprezentanţi la această competiţie, este vorba despre Daniel Miron, Ionuţ Copaciu (ambii din Dragu), Andrei Mureşan, Mihai Petruş (ambii din Hida), Marius Hodiş şi Ovidiu Pădurean (ambii din Zalău).

Toţi cei şase sălăjeni au făcut parte din echipa Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Sistemul de desfăşurare al meciurilor a fost fiecare cu fiecare, iar la final s-a tras linie şi s-a întocmit clasamentul final.

Cu cei şase sălăjeni în echipă, clujenii au reuşit să obţină victorii pe linie ce au propulsat echipa Universităţii Tehnice pe primul loc, devenind campioană naţională universitară. Câştigătorii au fost răsplătiţi de organizatori cu un trofeu şi medaliile aferente învingătorilor.

Pe locul secund s-a clasat echipa Universităţii Politehnica din Bucureşti, la patru puncte distanţă de clujeni. Podiumul a fost completat de Universitatea Ovidius din Constanţa. Gazdele de la Bacău s-au clasat pe locul 4, în timp ce ASE Bucureşti a ocupat ultimul loc.

„Felicităm organizatorii acestei competiţii, precum şi toţi sportivii care au arătat că oina este un sport extrem de frumos, care te cucereşte imediat dacă ai curajul să îl încerci. A fost o competiţie reuşită. Încet, dar sigur facem paşii necesari pentru a reda oinei strălucirea de altădată. Avem de muncă, dar sigur vom reuşi”, a declarat Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină.

De menţionat este faptul că pe lângă performanţa reuşită la oină, atât Daniel Miron, cât şi Ionuţ Copaciu evoluează cu succes şi în campionatul judeţean de fotbal. Primul este căpitan la Luceafărul Bălan – liderul Seriei Est din Liga a V-a Sălaj, în timp ce Copaciu evoluează pentru Agronova Dragu, ocupanta locului 4, în aceeaşi serie.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI