Connect with us

HANDBAL

Derby la “cuţite”!

Miercuri, ora 19.00, Sala Danubius din Brăila: HC Dunărea Brăila – HC Zalău
 

 Liga Naţională de handbal feminin, programează miercuri, etapa a XI-a, ultima din turul campionatului. “Balul”  a fost deschis sâmbătă la Baia Mare, unde HCM a primit vizita campioanei Oltchim, partidă privită ca o adevărată Sărbătoare de publicul maramureşean. În privinţa clasamentului, meciul respectiv a fost derby-ul etapei, având în vedere că s-au întâlnit primele două clasate. Dar, era de ştiut că, Oltchim se va impune şi doar diferenţa de scor era pusă sub semnul întrebării. În aceste condiţii cel mai interesant duel al etapei rămâne confruntarea din această seară de la malul Dunării dintre HC Dunărea Brăila şi HC Zalău. Partida se anunţă “incendiară” având în vedere că, ambele echipe se află la egalitate de puncte şi au nevoie de victorie pentru a rămâne în preajma locurilor care duc în cupele europene. Ultima confruntate dintre cele două echipe, pe teren, a avut loc cu exact un an în urmă, când la Zalău, echipa antrenată de Ioan Băban s-a impus la limită, provocând echipei lui Tadici prima înfrângere pe teren propriu după o perioadă lungă de invincibilitate.

Acel meci s-a lăsat cu un scandal monstru, la adresa arbitrilor, care au arbitrat “şmechereşte”. Managerul Zalăului a pătruns în dese rânduri pe teren şi i-a apostrofat pe “fluieraşi” motiv pentru care, Gheorghe Tadici s-a ales cu o suspendare de 4 etape! De atunci, între cele două echipa s-a instaurat o “râcă”, care s-a aprofundat după binecunoscutul incident de la meciul din retur….care până la urmă nu s-a mai jucat, deoarece oficialii Brăilei au acuzat că, Federaţia a programat meciul la mai multe date care erau favorabile doar Zalăului! În cele din urmă, la ultima programare, Dunărea nu s-a prezentat şi HC Zalău a câştigat la “masa verde” intrând în posesia medaliilor de bronz. “Toată lumea din Brăila a rămas cu un gust amar după acel meci. Jucătoatele străine din echipa noastră aveau contract până la finalul lunii mai, iar cum partida a fost programată în luna iunie, ele nu mai puteau fi folosite. Chiar dacă ele provin din ţări comuniste, au rămas uimite că se poate întâmpla aşa ceva într-o ţară democrată cum este România. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria sportului din România”, ne-a precizat antrenorul Brăilei, Ioan Băban, despre acel meci “de poveste”.

Tocmai de aceea gândul brăilencelor este doar la victoria în partida de azi, pentru a-şi lua revanşa şi a demonstra că, dacă partida din returul sezonul trecut se juca pe teren, Dunărea ar fi fost cea care intra în posesia medaliilor de bronz. Interesu publicului din Brăila este maxim pentru acest meci, iar Sala Danubius se anunţă arhiplină. Dacă în lotul echipei zălăuane sunt unele probleme medicale, lotul echipei lui Ioan Băban este complet, iar jucătoarele Raluca Dobre, Adina Brot şi Andreea Barbos sunt apte de joc, după problemele medicale avute. Antrenorul gazdelor nici nu concepe alt rezultat decât victoria şi spune că, meciul din această seară este unul ca oricare altul şi nu este un derby. “Meciul cu HC Zalău nu este un derby. E un meci normal de campionat, chiar dacă întâlnim o formaţie în formă. Dorim victoria, dar nu o să fie uşor. Vom lupta pentru cele două puncte, din primul minut şi până la ultima secundă”, a adăugat Ioan Băban, care zilele trecute a împlint vârsta de 60 de ani. Având în vedere importanţa partidei, Comisia de Arbitri a FRH a delegat un “cuplu” de arbitri internaţionali, este vorba de Bogdan Stark şi Romeo Ştefan, care recent au arbitrat la Campionatul Mondial de handbal masculin, desfăşurat în Spania. Buna desfăşurare a partidei va fi supravegheată şi de un observator, fiind delegat Ion Şerbu. Nici televiziunea nu vrea să rateze un astfel de duel, meciul urmând a fi televizat pe Digi Sport. 
 

 Iată programul complet al ultimei etape din tur:

 HCM Baia Mare – Oltchim Rm. Vâlcea 23 – 33,

 HCM Roman – Danubius Galaţi,

 CSM Bucureşti – CSM Ploieşti,

 SCM Craiova – Corona Braşov,

 Dunărea Brăila – HC Zalău

loading...
Loading...
6 Comments

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL