Connect with us

Ştiri din Sălaj

Judeţul Sălaj intră sub cod galben de vreme severă


Vremea severă îşi va face simţită prezenţa în majoritatea regiunilor ţării, printre care se află şi Sălajul. A fost anunţat un cod galben, valabil între 30 aprilie ora 15.00 şi 1 mai, ora 10.00


În urmă cu puţin timp, meteorologii au emis o atenţionare de cod galben, ce intră în vigoare chiar de azi, 30 aprilie, de la ora 14:00 și este valabilă până miercuri, 1 mai, ora 21:00.

Furtunile vor apărea în majoritatea regiunilor țării, dar vor fi mai predominante în centrul şi în nordul ţării.

Furtunile specifice sezonului cald se vor înmulţi în perioada imediat următoare.

Pe alocuri, ploile vor fi torenţiale şi va creşte riscul de inundaţii.

Vremea va rămâne schimbătoare până spre finalul săptămânii.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h, dar care pot ajunge chiar și la 75 de km la oră.

O a doua avertizare de tip cod galben este valabilă între 30 aprilie, ora 15:00 și 1 mai, ora 10:00, când se vor semnala cantități de apă însemnate.

“În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, au anunţat meteorologii.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj