Connect with us

ALTE SPORTURI

FOTO. Szabo Robert, recordman la Satu Mare


Pilotul sălăjean a fost câştigătorul absolut al etapei a II-a din cadrul Campionatului Internaţional ACR de Rally Sprint. Aflat la volanul unui Subaru, sălăjeanul a cucerit locul 1 atât la categoria avansaţi, cât şi la OPEN. Mai mult, Szabo a terminat traseul într-un minut, ceea ce înseamnă un record


Weekend cu motoare turate la Satu Mare. Pe bulevardul Transilvania din municipiu a avut loc, la finele săptămânii, etapa a II-a din Campionatul Internaţional ACR de Rally Sprint.

Prima etapă s-a desfăşurat la finalul lunii martie, în poligonul ACR din Satu Mare. În prima etapă, sălăjeanul Szabo Robert a ajuns pe ultima sută de metri la concurs, însă, cu toate acestea, pilotul din judeţul nostru şi-a demonstrat calităţile şi a încheiat etapa pe locul 3, la categoria OPEN.

De această dată, situaţia a stat altfel şi sălăjeanul a fost pregătit şi s-a deplasat la Satu Mare plin de încredere în forţele proprii şi motivat că poate obţine un rezultat pozitiv. Sâmbătă, 13 aprilie, în dimineaţa zilei de concurs, vremea nu a ţinut cu organizatorii, însă, treptat vremea s-a deschis şi a început să iasă soarele în municipiul ce a găzduit etapa a II-a din Campionatul Internaţional de Rally Sprint.

La start s-au aflat nu mai puţin de 52 de piloţi veniţi din toate colţurile ţării,  Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Zalău, Mădăraş (jud. Bihor), Baia Sprie, Seini, Lăschia (jud. Maramureş), Sînmartin (jud. Bihor), Sântion (jud. Bihor), Petroşani, Moftinu Mare (jud. Satu Mare), Oradea şi chiar un pilot român, stabilit în Statele Unite ale Americii.

Szabo Robert: “În sfârşit a fost un concurs în care toate au mers bine”

Din multitudinea de piloţi prezenţi la startul etapei a II-a, unul a ieşit în evidenţă, este vorba de sălăjeanul nostru Szabo Robert. Aflat la volanul unui Subaru Impreza, maşina de oraş, nu cea de concurs, Szabo Robert a reuşit un timp excelent, de 01:02,65, timp suficient pentru locul 1 la categoria avansaţi.

Însă, sălăjeanul nostru nu s-a mulţumit cu atât şi la OPEN a reuşit un timp şi mai bun. Astfel, Szabo Robert a terminat traseul în 01:00,82, ceea ce înseamnă un record.

Bineînţeles, această performanţă i-a adus locul 1 şi la OPEN, astfel că pilotul sălăjean a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

“A fost un concurs foarte reuşit şi mă bucur că am reuşit să câştig. Am ajuns la timp la concurs şi chiar am stabilit un record în Campionatul Internaţional de Rally Sprint. Această performanţă a fost posibilă datorită faptului că maşina a fost bine pusă la punct şi a funcţionat în paramentri normali. Au fost foarte multe maşini bune şi organizarea a fost foarte bună încă de la început, până la final. De asemenea, vremea a fost favorabilă, căldură mare, care ne-a ajutat la aderenţă. În sfârşit a fost un concurs în care toate au mers bine, drept dovadă şi locul obţinut”, ne-a declarat Szabo Robert.

Etapa a III-a din Campionatul Internaţional ACR de Rally Sprint va avea loc la data de 11 mai, la Baia Mare, în timp etapa a IV-a va avea loc în 15 iunie la Carei, pentru ca ultima etapă să aibă loc în noiembrie, în Poligonul ACR din Satu Mare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI