Connect with us

Ştiri din Sălaj

Patru sălăjeni s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului


Patru bărbaţi care conduceau în stare de ebrietate au fost opriţi, la acest sfârșit de săptămână, de poliţişti, înainte de a fi implicaţi în evenimente rutiere


Pentru unele persoane, alcoolul a devenit un mod de relaxare preferat.

Fie că vorbim de o seară în oraș la o terasă sau de ieșirile din weekend cu prietenii, cei care sunt șoferi și, din comoditate, nu își lasă mașina acasă, trebuie să știe la ce riscuri se expun.

Participanţii la traficul rutier au nevoie de siguranţă, iar poliţiştii sunt prezenţi pe drumurile publice în primul rând pentru a contribui la diminuarea numărului de evenimente rutiere şi implicit de persoane rănite.

Primul șofer, un bărbat din Șimleu Silvaniei a fost depistat de poliţiştii din cadrul Formațiunii de Ordine Publică Șimleu Silvaniei, vineri, 19 aprilie, la ora 22.53, în timp ce conducea autoturismul prin localitate.

Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A doua faptă de acest gen a fost constatată sâmbătă, 20 aprilie, la ora 7.05, de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier.

Un bărbat de 49 de ani, din comuna Crasna, conducea autoturismul pe strada 22 decembrie 1989, din municipiul Zalău, cu o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, la ora 11.13, un bărbat de 70 de ani conducea autoturismul prin localitatea Măeriște.

Și de această dată alcooltestul a evidențiat o valoare pozitivă, respectiv 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Şirul infracţiunilor la regimul circulaţiei rutiere a continuat şi duminică, 21 aprilie.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, la data menţionată, ora 9.43, un bărbat de 47 de ani, din comuna Cuzăplac, care conducea autoturismul pe  Drumul Comunal 60, prin localitatea Gălăşeni.

La testarea cu alcooltestul a rezultat o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta nu posedă nici permis de conducere.

A fost întocmit dosare penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj