Connect with us

ALTE SPORTURI

Şcoala din Cehu Silvaniei s-a calificat la faza naţională a Gimnaziadei de rugby-tag!


Echipa Şcolii Gimnaziale “Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, pregătită de prof. Sergiu Moldovan a câştigat toate meciurile disputate la faza zonală de la Bihor şi va reprezenta Sălajul la faza naţională


La finele săptămânii trecute a avut loc faza zonală a Olimpiadei Gimnaziilor la disciplina sportivă rugby-tag. Faza zonală Transilvania Nord a competiţiei a avut loc sâmbătă, la Vadu Crişului ( jud. Bihor) şi la start s-au aflat şase echipe, câte una din cele 6 reprezentative ale zonei.

Sălajul a fost reprezentat de  echipa Şcolii Gimnaziale “Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei, pregătită de prof. Sergiu Moldovan. Competiţia a fost organizată de ISJ Bihor, Colegiul Tehnic Nr. 1 Vadu Crişului, AJR Bihor şi FRR prin Departamentul de Dezvoltare Transilvania Nord.

La start, echipele participante au primit din partea COSR echipamente sportive şi baloane de joc. Din păcate, vremea nu a fost una tocmai favorabilă şi competiţia s-a desfăşurat în sala de sport din localitate. Aceasta nu a fost o problemă şi echipele au fost dornice să dea tot ce au mai bun pentru a-şi îndeplini obiectivul – calificarea la faza naţională.

Cele şase formaţii au fost împărţite în două grupe, urmând ca primele două clasate din fiecare grupă să joace semifinale, iar ocupantele locurilor 3 să se dueleze pentru locurile 5 – 6. Reprezentanta judeţului Sălaj a fost repartizată în Grupa A, alături de echipa Liceului Teoretic “Eugen Pora” din Cluj-Napoca şi Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” din Baia Mare.

Grupa A a fost “deschisă” de duelul dintre şcolile din Cluj şi Maramureş, meciul fiind câştigat de cei din urmă. Sălăjenii pregătiţi de Sergiu Moldovan au debutat la faza zonală de la Vadu Crişului în compania echipei din Cluj şi a debutat cu dreptul, obţinând o victorie cu 9 – 7.

Astfel, meciul dintre reprezentanta Maramureşului şi a Sălajului stabilea câştigătoarea Grupei A. Câştig de cauză au avut elevii din Cehu Silvaniei, care au trecut de elevii din Baia Mare cu 5 – 3. Câştigând grupa, cehenii s-a duelat în semifinale cu ocupanta locului 2 din Grupa B, respectiv Şcoala Gimnazială “Artemiu Publiu Alexi” Sîngeorz-Băi (jud. B.N.).

Forma bună a elevilor lui Sergiu Moldovan a continuat şi în faza superioară şi în semifinale, sălăjenii au trecut cu 8 – 6 de bistriţeni. În cealaltă semifinală, Şcoala Gimnazială Tărian (jud. Bihor) a trecut cu 4 – 1 de reprezentanta Maramureşului.

Calificaţi în finală, sălăjenii au avut un duel pe cinste cu reprezentanta Bihorului. A fost un meci echilibrat, de un nivel ridicat, iar, spre bucuria noastră, câştig de cauză a avut echipa Şcolii “Andrei Mureşanu”, care a trecut cu 8 – 7 de bihoreni şi s-a calificat la faza naţională ce va avea loc în luna iunie la Complexul Olimpic Izvorani.

“A fost o competiţie extraordinară, cu echipe foarte bune şi jocuri foarte tari. Finala mare a fost una incendiară, trăită la intensitate maximă de ambele părţi cu o atmosferă de asemenea la nivel  înalt. Consider că, clasamentul este în mare parte cel real, după valoarea echipelor participante. Pe această cale îi felicit pe toţi cei care au participat, pe toţi cei implicaţi şi nu în ultimul rând, pe cei care au adus această realizare, elevii mei, care muncesc pentru acest scop de 4 ani. Mulţumim FRR şi domnului director pentru dezovoltare regională, Gheorghe Sabău, care ne-a susţinut mereu pe toate planurile, necondiţionat”, ne-a declarat prof. Sergiu Moldovan.


Rezultatele înregistrate la faza zonală de la Vadu Crişului:

Grupa A: Cluj – Maramureș  4 – 9; Sălaj – Cluj 9 – 7Maramureș – Sălaj 3 – 5;

Grupa B: Satu Mare – Bihor  2 – 10; Bistrita Năsăud – Satu Mare 9 – 3; Bihor – Bistrița Năsăud 7 – 5;

Semifinale:

A1 – B2  Sălaj       – Bistrița Năsăud               8 – 6

A2 – B1 Maramureș – Bihor                          1 – 4

Loc. 5 – 6:

Cluj     – Satu Mare       6 – 9

Loc. 3 – 4:

Bistrița Năsăud – Maramureș 5 – 4

Finala:

Sălaj – Bihor 8 – 7


Clasament:

1. Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silv.

                (prof. Sergiu Moldovan)

2. Şcoala Gimnazială Tărian (jud. Bihor)

3. Şcoala Gimnazială A.P. Alexi Sîngeorz Băi (jud. B.N.)

4. Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” Baia Mare

5. Şcoala Gimnazială Doba (jud. Satu Mare)

6. Liceul Teoretic “Eugen Pora” Cluj Napoca


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ALTE SPORTURI