Connect with us

DIVIZIA A1

Volei Municipal Zalău se impune la pas şi în deplasarea de la Steaua


Gruparea zălăuană a câştigat cu un categoric 3 – 0 pe terenul “steliştilor” şi a rămas în bătălia pentru titlu, dar distanţa până la liderul Arcada este tot de 3 puncte, după ce sâmbătă şi gălăţenii au câştigat cu acelaşi scor în deplasare de la CSM Bucureşti


În doar trei zile, Volei Municipal Zalău a susţinut două meciuri în Bucureşti, cu Dinamo şi cu Steaua. În ambele partide, gruparea de sub Meseş s-a impus la pas şi a obţinut victorii de 3 puncte, care erau oarecum obligatorii pentru ca zălăuanii să îşi continue lupta la titlu.

După ce miercuri a trecut cu 3 – 1 de Dinamo, formaţia antrenată de Andrzej Kowal s-a impus sâmbătă şi mai clar, cu 3 – 0 pe terenul Stelei. La ultimul joc de la Bucureşti, Steaua reuşea să câştige în faţa Zalăului, dar de data aceasta, elevii lui Bogdan Tănase au făcut faţă adversarului doar într-un singur set.

Primul set a aparţinut în totalitate Zalăului, care a fost în permanenţă la conducere. Zălăuanii au condus cu 8 – 5, 10 – 7 sau 12 – 9, dar Steaua a avut  câteva şase să revină şi s-a apropiat la un punct, 15 – 14, 16 – 15 şi 17 – 16. Blocajele lui Mihalcea şi Matei au făcut ca Volei Municipal să se desprindă decisiv, iar în final, setul a revenit Zalăului la 25 – 20.

Zalăul a condus ostilităţile şi în setul doi, în care a avut avantaj de patru puncte, de mai multe ori, însă la 15 – 19, Bogdan Tănase a solicitat time-out, iar echipa sa a reuşit să revină de la 19 – 22 şi a egalat la 22. Gazdele au preluat conducerea la 23 – 22, dar nu au fost capabile să gestioneze momentele importante. Gruparea de sub Meseş a fost mai exactă şi şi-a adjudecat şi setul al doilea cu 26 – 24, după atacurile lui Mihalcea şi Matei.

În setul trei, Zalăul a dorit să închidă meciul şi a reuşit acest lucru, mai ales că Steaua nu a mai contat decât foarte puţin. Doar de două ori au fost cele două echipe la egalitate în acest set, la 13 – 13 şi 14 – 14, dar Zalăul s-a desprins rapid la trei puncte şi scorul a devenit 15 – 18, moment în care Bogdan Tănase a solicitat time-out. Echipa sa nu a mai avut forţa să recupereze acest handicap, iar în final, Volei Municipal Zalău s-a impus cu 25 – 20.

O victorie normală, prin care sălăjenii mai speră la titlu, dar continuă să se afle la 3 puncte în spatele liderului Arcada Galaţi, care sâmbătă s-a impus tot cu 3 – 0 în deplasarea de la CSM Bucureşti. Pentru Volei Municipal Zalău urmează a treia deplasare la rând, urmând ca pe 21 aprilie să joace la SCMU Craiova.

Steaua – Volei Municipal Zalău 0 – 3 (-20, -24, -20)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1