Connect with us

Ştiri din Sălaj

Fostul director al unei şcoli din Sălaj, condamnat la închisoare


Fostul director al Şcolii Gimnaziale Nr.1 Românaşi a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar de delapidare


După nu mai puţin de 21 de termene de judecată, la finalul lunii martie, Judecătoria Jibou a venit cu sentinţa în cazul lui Dorel Fogădăuan – fostul director al Şcolii Gimnaziale Nr.1 Românaşi şi Ramona Unguruşan – fostul administrator financiar al Şcolii Gimnaziale Nr.1 Românaşi.

Astfel, fostul director a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în timp ce Ramona Unguruşan a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de cinci ani.

Cei doi au fost condamnaţi de magistraţii Judecătoriei Jibou într-un dosar de delapidare.

Reamintim faptul că la data de 11 noiembrie 2015, cei doi au fost acţionaţi în instanţă de către Şcoala Gimnazială Nr.1 Românaşi, procurorii susţinând atunci că Fogădăuan, în perioada 2010 – 2012 a scos diferite sume de bani de la Trezoreria municipiului Zalău, în baza unor file cec completate de Ramona Unguruşan, bani care ulterior au fost folosiţi în scop personal.

Acele acţiuni ale fostului director au cauzat şcolii un prejudiciu de 49.250 de lei.

În soluţia pe scurt dată de Judecătoria Jibou se mai arată faptul că ce doi inculpaţi sunt obligaţi în solidar la plata către Şcoala Românaşi a sumei totale de 33.372,35 de lei cu titlu de daune materiale produse prin săvârşirea infracţiunilor, 23.793,68 lei inculpatul Dorel Fogădăuan şi 9.578,67 lei inculpata Ramona Unguruşan.

În plus, fostul administrator financiar al Şcolii Românaşi trebuie să plătească şi suma de 800 de lei pentru cheltuieli judiciare către stat, iar Dorel Fogădăuan trebuie să achite 1.800 de lei cheltuieli judiciare către stat.

După pronunţarea acestei decizii, inculpaţii au avut termen de 10 zile să atace sentinţa la Curtea de Apel Cluj. La data de 2 aprilie, Dorel Fogădăuan a făcut apel.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj