Connect with us

LIGA I

FOTO. Autovip Garden învinge Dia Guard Divino şi face un pas mare spre titlu


Derby-ul dintre primele două clasate în Superliga de minifotabl s-a terminat cu victoria şimleuanilor care s-au impus cu 3 – 2 după un 7 m acordat cu întârziere de arbitrul Marcel Petrean


Cel mai important meci din Superliga de minifotbal a fost cel dintre Autovip Garden şi Dia Guard Divino, în care asistenţa a fost una numeroasă. Şi în teren, spectacolul a fost garantat, iar după situaţia din clasament, Dia Guard era nevoită să obţină un rezultat pozitiv pentru a mai spera la titlu.

Gruparea condusă de Florin Marian Raţ a şi început mai bine şi a deschis scorul prin Maior Istvan, însă după doar un minut, liderul a egalat prin Lupo Lorand. Autovip a avut momente bune pe final de repriză pe care le-a fructificat şi a intrat în avantaj la reuşita lui Cristian Ţurcaş.

Repriza secundă a continuat să fie spectaculoasă, cu ocazii la ambele porţi, dar şi  cu goluri, cu un final tensionat. La doar 3 minute de la reluare, Andrei Bene a egalat şi jocul a devenit încins. Campioana en-titre a avut câteva situaţii în care putea trece în avantaj, însă Ciprian Pavel a ratat câteva ocazii mari.

Ultimele 10 mintue au fost “încinse”, iar o decizie discutabilă a arbitrilor luată cu întârziere a aprins banca tehnică a celor de la Dia Guard Divino. La o centrare în careu, portarul Andrei Mocan a ieşit pe respingere, dar ar fi atins atât mingea, cât şi pe Mihai Moş. Faza însă a continuat, iar Mihai Bode a trimis balonul în afara terenului, având în vedere că un jucător advers era pe jos. Jocul s-a reluat însă cu o lovitură de la 7 m pentru Autovip, pe care a dictat-o arbitrul Marcel Petrean, pe motiv că Mihai Moş ar fi fost faultat în careu de portarul Andrei Mocan. După lungi proteste, lovitura a fost executată de Flaviu Bărnuţiu, cel care a făcut 3 – 2. Câteva secunde mai târziu Dia Guard Divino putea egala, după ce a beneficiat de o lovitură de la 9 m, însă Andrei Bene a tras peste poartă. Pe final, şi echipa lui Florin Marian Raţ a cerut un 7 m, dar fără efect, iar scorul final a fost 3 – 2 pentru Autovip Garden, care se desprinde la 6 puncte de urmăritoare şi face un pas mare spre titlu. De cealaltă parte, Dia Guard a acuzat vehement arbitrajul din derby. “A fost cea mai mare japcă din istoria minifotbalului sălăjean. Îi <mulţumim> arbitrului Marcel Petrean pentru că ne-a stricat munca de un an de zile”, a tunat Flore Pop, delegatul de la Dia Guard Divino.


Florin Marian Raţ – conducător Dia Guard: “Autovip ne-a bătut cu ajutorul arbitrilor” “Am rămas fără cuvinte după acest meci. Dacă eram noi slabi şi pierdeam din această cauză nu ziceam nimic, însă Autovip Garden ne-a bătut cu ajutorul arbitrilor. Sunt chiar dezamăgit fiindcă acest campionat s-a decis pe greşeli de arbitraj. Chiar dacă mai sunt şapte etape, campionatul este jucat. Acel 7 m acordat după câteva minute a decis titlul ”.

Biro Istvan – conducător Autovip Garden: “Am fost mai pragmatici, dar titlul încă nu este decis” “S-au întâlnit cele mai bune echipe din campionat, iar jocul a fost echilibrat. Noi am fost mai pragmatici şi am câştigat. Consider că am avut un 7 m corect acordat, chiar dacă arbitri au dat destul de târziu decizia. Mai sunt încă şapte etape şi titlul încă nu este decis. Într-adevăr am luat o opţiune serioasă pentru primul loc şi în mod normal nu ar trebui să ne mai împiedicăm, dar vom trata şi restul meciurilor la fel ca şi pe cel cu Dia Guard”.


Dia Guard Divino – Autovip Garden 2 – 3 (1 – 2)

Au marcat: Maior Istvan (‘15) şi Andrei Bene (‘28), respectiv Lupo Lorand (‘16), Cristian Ţurcaş (‘21) şi Flaviu Bărnuţiu (‘43)

Dia Guard: Andrei Mocan, Mihai Lung – Andrei Bene, Radu Blaga, Mihai Bode, Sebastian Duma, Maior Istvan, Adrian Micaş, Ciprian Pavel, Toth Karoly şi Bogdan Ciaca. Delegat: Flore Pop. Conducător: Florin Marian Raţ

Autovip: Adrian Noţigan, Emil Lucaciu – Flaviu Bărnuţiu, Lupo Lorand, Mihai Moş, Cristian Ţurcaş, Alex Turcu, Tudor Ulmeanu, Florin Vaşvari, Lazăr Zoltan, Marius Leitan şi Adrian Dregan. Conducători: Biro Istvan şi Ioan Chiş

Au arbitrat: Nicolae Chiş-Ciure şi Marcel Petrean

Jucătorul meciului: MIHAI MOŞ


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I