Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Braconieri prinşi de poliţişti. Au “pescuit” peste 450 de kg de peşte


În noaptea de 8, spre 9 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe râul Olt, în zona barajului dintre localitățile Avrig și Mârșa


Cu această ocazie, în jurul orei 03,30, pe baraj, au fost identificate două autoturisme în care se aflau patru bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani, toți domiciliați în județul Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate, într-unul dintre autoturisme polițiștii au găsit o barcă pneumatică, vâsle, o pompă pneumatică, o plasă de pescuit de circa 900 m, dar și 8 saci cu pește, 452 de kg, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Mare parte din peștele aflat în saci, aproximativ 350 de kg, a fost redat mediului natural, restul fiind predat spre valorificare.

De asemenea, bunurile depistate au fost confiscate în vederea cercetărilor.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de deținere și transport fără documente legale ale peștelui, conform art. 64 litera h din O.U.G. nr. 23/2009, cu completările și modificările ulterioare.

Sursa foto: Filiala Pescarilor Sibiu

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare