Connect with us

ARTE MARTIALE

Karateka de la CS Vidalis Zalău, de 18 ori pe podium la Arad


Sportivii pregătiţi de Cristian Bolduţ au urcat de nouă ori pe locul 1, de trei ori pe locul 2 şi de şase ori pe locul 3 la Campionatul Zonei de Vest la karate kyokushin


La finele săptămânii trecute, mai exact duminică, 7 aprilie, sala de sport din oraşul Pâncota, judeţul Arad a găzduit Campionatul Zonei de Vest la karate kyoukushin, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Karate Kyokushin.

Din zona de vest fac parte judeţele Bihor, Arad, Timiş şi Sălaj. Judeţul nostru a fost reprezentat la această competiţie de către Clubul Sportiv Vidalis Zalău.

Clubul zălăuan a deplasat la Pâncota un lot format din nouă sportivi, însoţiţi de antrenorul Cristian Bolduţ. La faza zonală din judeţul Arad, au avut loc două probe, de kata şi kumite, la mai multe categorii de vârstă, 7 – 8 ani, 9 – 10 ani, 11 – 12 ani şi 13 – 14 ani. La prima categorie de vârstă, Ian Bolduţ a cuerit locul 1 la kata şi locul 1 la kumite.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă 9 – 10 ani, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Sebastian Crişan, locul 1 la kata şi locul 1 la kumite. Locul 1 la kumite a fost obţinut şi de Kerekes Yasmin şi tot locul 1, dar în proba de kata a fost reuşite de Irina Ţurcaş.

Două locuri I a obţinut şi Iris Bolduţ, în probele de kata şi kumite la 11 – 12 ani, categorie la care Kerekes Leon a cucerit primul loc în proba de kata. Aceste rezultate l-au mulţumit pe antrenorul Cristian Bolduţ, care, împreună cu sportivii, aşteaptă cu încredere finalele ce vor avea loc în luna mai şi luna iunie.

“Pentru mine, aceste rezultate sunt îmbucurătoare, însă, ceea ce îmi cel mai mult este ca sprotivii, copiii să înveţe să depăşească emoţiile, greutăţile specifice unui concurs şi mă interesează mai puţin ce loc ocupă la final de concurs. Sigur, aceste competiţii aduc experienţă copiilor, experienţă care va fi foarte valoroasă când vom ajunge la vârsta la care vom începe performanţa adevărată, adică după 15 ani. Până atunci, ne jucăm, concurăm, ne bucurăm de ceea ce Karate oferă şi nu punem presiune pe copii pentru obţinerea unui rezultat”, ne-a declarat Cristian Bolduţ.


Rezultatele obţinute de sălăjeni la Pâncota:

Categoria 7 – 8 ani:

Ian Bolduţ       – locul 1 kata, locul 1 kumite

Categoria 9 – 10 ani:

Sebastian Crişan          – locul 1 kata, locul 1 kumite

Kerekes Yasmin          – locul 1 kumite, locul 3 kata

Irina Ţurcaş     – locul 1 kata, locul 3 kumite

Sofia Pop         – locul 3 kata, locul 3 kumite

Mihai Opriş     – locul 2 kata, locul 3 kumite

Categoria 11 – 12 ani:

Iris Bolduţ       – locul 1 kata, locul 1 kumite

Kerekes Leon – locul 1 kata, locul 3 kumite

Categoria 13 – 14 ani:

Ayana Nistor   – locul 2 kata, locul 2 kumite


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE