Connect with us

Editorial

EDITORIAL. Greu pe două fronturi


Sportul de performanţă cere sacrificii imense, iar pentru a ajunge să obţii performanţe competitive pe plan internaţional este nevoie de o concentrare a forţelor numai şi numai asupra pregătirii.

Din păcate în ultima perioadă acest lucru nu mai este posibil deoarece lucrurile s-au schimbat extrem de mult, iar performerii trebuie să se gândească din ce în ce mai devreme şi la momentele de după retragerea din activitatea practicării sportului de înaltă performanţă şi aleg să meargă la muncă şi să practice şi sportul.

În astfel de condiţii este greu să mai obţii performanţe de răsunet, iar pentru cârcotaşi este tot mai uşor să critice şi să blameze sportivii după un rezultat mai modest.

Probabil mulţi se întreabă unde vreau să ajung, iar răspunsul este unul simplu, la Paula Claudia Todoran.

Atleta în vârstă de 34 de ani a fost singura sportivă legitimată la un club sportiv din judeţul Sălaj care a participat la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice şi tot ea este în acest moment singura noastră speranţă la ediţia de anul viitor.

Pentru a ajunge acolo sportiva trebuie să îndeplinească standardul de participare care nu este deloc uşor de realizat pentru o alergătoare din ţara noastră, iar în condiţiile în care Paula este nevoită să meargă şi la muncă, şedinţele de antrenament au mult de suferit, iar odihna dintre şedinţele de pregătire este şi ea neglijată.

E greu să te lupţi cu adversare care fac doar sport în timp ce tu trebuie să mergi şi la muncă, dar în acelaşi timp este foarte clar şi faptul că nu trebuie să-ţi neglijezi locul de muncă.

Când lucrurile stau aşa, când în tot judeţul mai ai un singur om care te poate reprezenta la cea mai importantă competiţie din lume care se desfăşoară odată la patru ani, atunci toţi factorii de decizie trebuie să găsească soluţii pentru a crea cadrul necesar acelui om pentru a te reprezenta cât mai bine.

Dacă se doreşte se pot găsi soluţii, dar din păcate la noi totul se face doar la final, după ce sportivul te-a reprezentat deja la o competiţie şi faci acest lucru acordându-i o diploma şi eventual un premiu în bani doar pentru a te fotografia alături de el şi a strânge puţin capital de imagine.

Până la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice au mai rămas câteva luni. Oare se gândeşte cineva să facă ceva pentru ca această sportivă să poată atinge forma maximă?

Se gândeşte cineva ce şi cum o putem ajuta pe alergătoarea Paula Todoran să ajungă din nou la Jocurile Olimpice?

Cu siguranţă mulţi o vor acolo, dar dacă o vor să şi mişte ceva pentru a putea avea şi Sălajul un sportiv la cea mai importantă competiţie sportivă a planetei.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial