Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO. O nouă medalie de aur pentru judoka Alex Bologa


Sportivul nevăzător din judeţul Sălaj a uimit din nou pe tatami şi a cucerit aurul la Grand Prix-ul din Kyzylorda, Kazakhstan. Este a treia medalie de aur pe care judoka din Derşida o obţine în ultimele 30 de zile, după cele cucerite în Japonia şi Germania


Alex Bologa este sportivul care face cinste judeţului Sălaj, dar nu numai, ci întregii ţări. Deşi şi-a pierdut complet vederea încă de când era doar un copil, Bologa s-a mutat la Cluj-Napoca, acolo unde a început practicarea judo-ului, după care au venit şi performanţele. Legitimat la CS Lamont, judoka din Derşida a reuşit performanţe notabile, încununate, în 2016 cu o medalie de bronz cucerită la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, acea medalie fiind prima cucerită la judo din istorie.

După acea performanţă, Bologa şi-a propus să repete “isprava” la Jocurile Paralimpice de la Tokyo din 2020, iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv munceşte zi de zi, pentru fiecare turneu în parte.

Astfel, de la acea performanţă şi până în prezent a mai urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la un Turneu Internaţional în Lituania, precum şi la Open-ul Germaniei şi Grand Prix-ul de la Sao Paolo.

Mai mult, Alex Bologa a devenit şi primul român care a cucerit o medalie la Campionatul European de Judo Seniori pentru Nevăzători, în 2018, an pe care l-a încheiat pe primul loc la turneul All Japan Judo Championship, la Tokyo.

Şi anul 2019 a început în forţă pentru judoka originar din Derşida, care la mijlocul lunii martie a cucerit medalia de aur la All Japan Judo Championships, pentru ca două săptămâni mai târziu să repete aceeaşi performanţă şi să obţină medalia de aur la Openul Internaţional al Germaniei. Ei bine, Alex Bologa nu s-a oprit aici, iar drumul său către Tokyo 2020 continuă cu încă o medalie de aur, a treia în ultimele 30 de zile.

Judoka de la CS Lamont a participat la finalul săptămânii trecute la Grand Prix-ul din Kyzylorda, Kazakhstan, acolo unde a cucerit, din nou, medalia de aur. În cadrul competiţei din Kazakhstan, Alex Bologa a impresionat şi a câştigat toate meciurile disputate prin ippon.

Prin urmare, după participarea la această competiţie, palmaresul lui Alex a devenit şi mai bogat, însă, pentru judoka originar din Derşida, dorinţa cea mare este cucerirea unei noi medalii la Jocurile Paralimpice de la Tokyo din 2020. Până atunci, Alex Bologa va mai participa şi la alte competiţii, unde va încerca să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 10 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE