Connect with us

FOTBAL

Romario Rus marchează din nou pentru ACS FC Recea


Fotbalistul sălăjean şi-a demonstrat încă o dată valorea, reuşind să înscrie elegant din interiorul careului în poarta celor de la AFC Odorheiu Secuiesc. Sălăjeanul a reuşit o dublă şi în prima etapă din retur. Maramureşenii impus cu 5 – 1 şi rămân în continuare lideri în Seria a V-a din Liga a III-a


Poate pentru mulţi este o surpriză faptul că ACS Fotbal Comuna Recea – echipa sălăjenilor Romario Rus şi Adrian Micaş – este liderul din Seria a V-a din Liga a III-a, însă, dacă luăm în considerare proiectul “sănătos”, munca din “culise” şi seriozitatea care există la echipă, parcă nu mai e aşa o surpriză.

De altfel, în sezonul trecut, gruparea maramureşeană s-a situat pe locul secund, în spatele celor de  la “U” Cluj, iar în acest sezon, începând din etapa a IX-a s-a instalat în “fotoliul de lider” al clasamentului şi nu a mai coborât de acolo.

Mai mult de atât, în urmă cu două etape, echipa antrenată de Romică Buia şi Ovidiu Mic a surclasat Minaur Baia Mare, scor 4 – 0 şi practic, i-a scos pe băimăreni din lupta pentru locul 1. În runda cu numărul 20, ACS FC Recea a primit vizita celor de la AFC Odorheiu Secuiesc şi având în vedere că echipa din judeţul Harghita este una dintre codaşele seriei, toată lumea se aştepta la un “galop de sănătate” din partea gazdelor şi exact asta s-a şi întâmplat.

Totuşi, oaspeţii din Odorhei au prestat un joc bun în prima jumătate de oră a primei reprize şi au rezistat eroic în faţa atacturilor echipei pregătite de Romică Buia.

Însă, în minutul 30, tabela a suferit prima modificare, graţie sălăjeanului Romario Rus. Atacantul celor de la ACS FC Recea a preluat pe piept o centrare primită din lateral şi a şut puternic din interiorul careului, iar portarul echipei oaspete nu a mai avut ce să facă.

A fost golul care i-a impulsionat pe jucătorii echipei gazdă, iar până la pauză, Viorel Chinde a dulbat avantajul maramureşenilor, stabilind şi scorul final al primei reprize.

În partea secundă, băieţii lui Romică Buia au continuat forcingul ofensiv, iar la rampă a ieşit Brian Lemac. Fostul atacant al Universităţii Cluj a reuşit un hattrick în doar 15 minute, iar tabela indica un neverosimil 5 – 0.  Oaspeţii au reuşit, totuşi, golul de onoare graţie golului marcat de Istvan Csifo în minutul 90.

Să spunem că pentru formaţia gazdă, sălăjenii Romario Rus şi Adrian Micaş au fost integralişti. Mai mult, după acest succes, ACS FC Recea rămâne liderul Seriei a V-a din Liga a III-a, având trei puncte avans faţă de AFC Csikszereda Miercurea Ciuc şi 9 puncte în faţa “vecinilor” Minaur Baia Mare, având în vedere că băimărenii au remizat la AFC Hărman în această etapă.

În final, să spunem că peste 3 etape, la data de 13 aprilie este programat duelul dintre ACS FC Recea şi AFC Csikszereda Miercurea Ciuc. În tur, maramureşenii au câştigat în Harghita cu 3 – 0, Romario Rus fiind unul dintre autorii celor trei goluri reuşite de echipa din Recea.


ACS FC Recea – AFC Odorheiu Secuiesc  5 – 1 (2 – 0)

Au marcat: Romario Rus (‘30), Viorel Chinde (‘42), Brian Lemac (‘60, 70 şi 75), respectiv Istvan Csifo (‘90)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL