Connect with us

ATLETISM

La 81 de ani, Petru Bologa a devenit vicecampion mondial!


Veteranul polisportiv de la CSM Zalău a reprezentat cu mândrie judeţul Sălaj la Campionatul Mondial de Atletism din Polonia, acolo unde a reuşit să cucerească locul 2 cu echipa, în proba de cros pe distanţa 6 km


Petru Bologa a devenit un personaj cunoscut în rândul iubitorilor de sport şi nu numai şi poate că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Însă, nu putem să nu menţionăm faptul că la o vârstă înaintată, Bologa trăieşte a doua tinereţe.

Astfel, deşi la începutul lunii octombrie a anului trecut a împlinit frumoasa vârstă de 81 de ani, polisportivul de la CSM Zalău continuă să participe la competiţii sportive, fie că vorbim de aruncarea greutăţii, tenis de câmp sau atletism. Astfel, Petru Bologa a început anul 2019 în forţă, iar la finele lunii februarie s-a aflat la startul Campionatul Naţional de Sală Masters 2019, acolo unde a reuşit să urce de două ori pe podium la probele de 60 m şi 400 m.

După acea performanţă, “setea” de succes a vârstnicului sportiv nu a fost potolită şi săptămâna trecută s-a deplasat până în Polonia, pentru a lua startul Campionatului Mondial de Atletism pentru categoria de vârstă veterani.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 24 – 30 martie, în Toruń, Polonia, un oraş înscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO, în anul 1997. La start s-au aflat 4.341 de concurenţi de pe întreg mapamondul, din România, Belarus, Iran sau Statele Unite ale Americii. Atleţii veterani au putut alege din cele 27 de probe, propuse de organizatori.

Petru Bologa a ales să concureze la proba de cros, pe lungimea de 6 km, alături de bunii lui prieteni, Hecico Iosif (Baia Mare), Szabo Iosif (Miercurea Ciuc) şi Ilie Ivanovici (Cugir). Fiecare a alergat cursa de 6 km, iar sălăjeanul a ajuns la finish după 59 de minute şi 39 de secunde.

La finalul cursei, organizatorii au întocmit şi un clasament pe echipe, iar echipa formată din Bologa, Hecico, Szabo şi Ivanovici s-a clasat pe locul 2 la categoria +80 de ani, devenind astfel vicecampioni mondiali, românii fiind întrecuţi doar de echipa Germaniei.

Petru Bologa: “A fost mândria mea să alerg cu maioul pe care scria România!”

La Campionatul Mondial de Atletism din Polonia, Petru Bologa a alergat în culorilor României, precum şi cu un maiou înscripţionat cu CSM Zalău, clubul pe care îl reprezintă în competiţiile pe la care participă. Acest lucru reprezintă o mândrie pentru polisportivul veteran.

“A fost o competiţie reuşită şi mă bucur că am reuşit să ne clasăm pe locul 2. A fost mândria mea să alerg cu maioul pe care scria România, dar şi cu cel cu CSM Zalău! Sunt mândru că am reprezentat Zalăul într-o competiţie de asemenea anvergură, tocmai în Polonia”, ne-a declarat Petru Bologa.

Titlul de vicecampion mondial completează astfel un palmares bogat al polisportivului veteran. Astfel, până în prezent, Petru Bologa se poate lăuda cu multiple clasări pe podium la Campionatele Naţionale, Campionatele Balcanice de Atletism, precum şi cu multiple trofee cucerite în competiţiile de tenis de câmp.

De altfel, la vârsta de 79 de ani, Bologa reuşea să devină şi campion naţional. Prin urmare, tinerii care citesc aceste rânduri pot lua exemplu de la polisportivul veteran, care la 81 de ani a devenit vicecampion mondial.

Mai multe detalii pe acest subiect, în ziarul Sportul Sălăjean din 3 aprilie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM