Connect with us

ATLETISM

Argint naţional pentru Paula Todoran


Cea mai bună sportivă a județului Sălaj din rândul ramurilor de sport olimpice a începutul anul 2019 cu dreptul. La prima competiție la startul căreia s-a aliniat, sportiva de la Clubul Sportiv Municipal Zalău a reușit să urce pe podiumul de premiere obținând locul 2 în cadrul naționalelor de semimaraton


Parcul ”Crâng” din Buzău a fost sâmbăta trecută, gazda ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Semimaraton, competiţie rezervată categoriilor de vârstă seniori, tineret (sportivi sub 23 de ani) şi juniori (sportivi sub 20 de ani).

La startul întrecerilor s-au aliniat sportivi de la 34 de cluburi din întreaga ţară, 40 în competiţia femină şi 54 în cea masculină, iar printre competitori s-au regăsit şi doi alergători din Sălaj: Paula Todoran (CSM Zalău), respectiv Adrian Iancău (Liceul Sportiv ”Avram Iancu” Zalău).

Din păcate, sportivul  de la Liceul Sportiv nu a reuşit un rezultat notabil şi a terminat cursa pe un modest loc 17 în competiţia rezervată categoriei de vârstă tineret cu o performanţă de 1 oră, 34 de minute şi 57 de secunde.

Dacă la masculin Sălajul nu mai este în probele de fond ce a fost în urmă cu 10-15 ani, în competiţiile feminine rămâne bine reprezentat dar, din păcate, doar de o singură sportivă, Paula Todoran.

Antrenoare la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, Paula trebuie să-şi canalizeze forţele pe două fronturi, antrenamentele personale şi antrenorat, iar acest lucru pare că-i afectează într-o oarecare măsură performanţele.

Cu un rezultat de 1 oră, 16 minute şi 54 de secunde, eleva profesorului Mirel Seişanu  a terminat cursa de semimaraton de la Buzău pe poziţia secundă, după Andreea Alina Piscu (CS Ştiinţa Bacău – 1:16’14’’) şi a obţinut medalia de argint şi titlul de vicecampioană naţională.

Chiar dacă timpul obţinut nu este unul extraordinar, mai ales pe plan internaţional, importantă este medalia obţinută deoarece la astfel de competiţii sportivii urmăresc clasarea pe podium şi nu neapărat performanţa ca şi timp.

De altfel, cu excepţia rezultatului obţinut de Nicolae Alexandru Soare  de la CS Ştiinţa Bacău – CSM Bacău, fostul şi noul campion al României, niciun alergător prezent la naţionalele de semimaraton nu a înregistrat un timp competitiv pe plan internaţional.

Nicolae Soare, originar din Buzău, a făcut spectacol în faţa propriului public şi a parcurs cei 21 de kilometri şi 100 de metri în mai puţin de 64 de minute.

Cu un rezultat de 1 oră, 3 minute şi 47 de secunde Nicolae Soare s-a încununat campion naţional al României devansându-şi adversarii cu aproape 4 minute, următorul clasat sosind Ştefan Iulius Gavril (1:07’39’’).

FOTO: Aurelian Trifan

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM