Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO. Judoka Alex Bologa, aur la Openul Internaţional din Germania


Sportivul nevăzător originar din Derşida şi legitimat la CS Lamont Cluj-Napoca a reuşit să uimească din nou şi să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cadrul competiţiei desfăşurate în oraşul Heidelberg


Oraşul Heidelberg este renumit pentru faptul că găzduieşte una dintre cele mai vechi şi mai renumite universităţi din Europa: Universitatea din Heidelberg, Ruperto Carola, dar şi pentru faptul că oraşul este vechi, însă, cu clădiri foarte bine conservate.

Ei bine, al cincilea oraş ca mărime din landul Baden-Württemberg a găzduit la finalul săptămânii trecute şi Openul Internaţional de Judo pentru nevăzători.

La competiţia ce a avut loc în oraşul german şi judeţul Sălaj a avut un reprezentant, este vorba despre Alex Bologa. Tânărul sportiv este originar din Derşida şi este legitimat la CS Lamont Cluj-Napoca.

Recent, judoka sălăjean a participat cu succes şi la Campionatul Internaţional de Judo pentru nevăzători, în Japonia.

Astfel, la competiţia din ţara soarelui răsare, sportivul din Derşida a reuşit să obţină medalia de aur, spre satisfacţia personală şi a antrenorului Tomi Gergely.

După performanţa reuşită în Japonia, Alex Bologa a fost dornic să repete “isprava” şi la Openul Germaniei ce a avut loc în 30 martie.

Sigur, competiţia a fost una acerbă, însă, acest fapt nu l-a doborât pe judoka din Derşida.

Altfel, sportivul de la CS Lamont Cluj-Napoca a reuşit să învingă doi reprezentanţi ai Germaniei, un francez, un american, pentru ca în marea finală să-l învingă pe un ucrainean.

Prin urmare, după cinci meciuri câştigate din tot atâtea posibile, Alex Bologa a cucerit primul loc şi implicit, medalia de aur.

Prin urmare, judoka din Derşida îşi completează un palmares destul de bogat, având medalii cucerite la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din 2016, precum şi la Campionatul European sau Campionatul Mondial.

Să spunem că la această competiţie, România a mai avut un reprezentant, este vorba despre Petrişor Prundaru, tot de la CS Lamont Cluj-Napoca, cel care a participat pentru prima dată la o competiţie internaţională de judo.

Din păcate, însă, acesta s-a accidentat la umăr în primul meci şi nu a mai putut continua competiţia.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ARTE MARTIALE